Categorieën

Service

Korte Zomercursussen bij KADE40

Korte Zomercursussen bij KADE40
Uit

Korte Zomercursussen bij KADE40

  • Advertorial
  • 27-04-2014
  • Uit
Korte Zomercursussen bij KADE40

VLAARDINGEN - Ook in de maanden mei en juni kan de creativiteit aangescherpt en op peil gehouden worden. KADE40 geeft - naast het vaste aanbod - een aantal zomercursussen- en workshops.

 

Zomercursus Keramiek

Nog net voor de zomer kun je je laten verrassen door de ongekende mogelijkheden van klei als materiaal. Tijdens deze zomercursus leer je in 4 lessen draaitechnieken, opbouwen met platen, gieten en afwerken en decoreren. Deze cursus is geschikt voor beginners en gevorderde cursisten. De opdrachten worden per cursist aan het niveau aangepast. De ‘Zomercursus Keramiek’ start op di. 13 mei (13.00-15.30 uur), duurt 4 lessen en kost € 40,- (excl. bak- en materiaalkosten).

 

Zomercursus Edelsmeden

Ontwerp je eigen sieraden, ruimtelijke objecten of gebruiksvoorwerpen. Tijdens de ‘Zomercursus Edelsmeden’ werk je onder begeleiding van een gediplomeerd edelsmid. Van eigentijds tot klassiek, ieder kan naar eigen smaak aan de slag in de edelsmeedruimte. Geschikt voor gevorderden. Start wo. 14 mei (19.30-22.00 uur), 5 lessen, kosten € 50,-.

 

Schilderen versus Grafiek

Deze korte cursus is bestemd voor schilders en grafici die in zijn voor experimenteren en hun vaardigheden willen uitbreiden. Als schilder kan je met eenvoudige druktechnieken jouw schilderijen verrijken, als graficus verdiep je jouw werk met tekentechnieken. De cursus wordt gegeven door schilderdocent Liesbeth de Kruijf en grafisch docent Beaty Czetö, om en om in het schilderatelier en de grafische werkplaats van KADE40. Start wo. 21 mei (19.30 – 22.00 uur), 6 lessen, kosten € 85,-.

 

Workshop Straat & Event Fotografie met praktijkdag

Deze workshop is bedoeld voor mensen die aan de slag willen met ‘straat en event’ fotografie en hierin een vliegende start willen maken. Tijdens de 2 eerste workshopavonden doen we inspiratie op aan de hand van een aantal bekende straat- en eventfotografen en gaan we verder in op de technische aspecten van deze specifieke tak van fotografie. Tijdens de praktijkdag op 7 juni maken we foto’s tijdens de Haring & Bierwandeltocht. De workshop bestaat uit 3 wo.avonden en een praktijkdag en start op wo. 28 mei (20.00-22.30 uur). Kosten € 65,-.

 

Stadsgezichten tekenen

Een straatje met huizen en bebouwing is vaak een hele opgave om daar een goede impressie van te maken. In deze cursus leer je jouw eigen zicht op Vlaardingen vorm te geven. Je krijgt vaardigheden aangereikt om het onderwerp in het juiste perspectief weer te geven. Enige ervaring met tekenen en schilderen is gewenst. De cursus ‘Stadsgezichten tekenen’ start do. 5 juni (10.00-12.30 uur), duurt 4 lessen en kost € 65,-.

 

KADE40 voor de kinderen

Jong zangtalent (9 t/m 12 jaar) kan zich ontwikkelen tijdens de Mini Do You Think You Can Sing. Gedurende 8 lessen worden er onder begeleiding van een professionele zangleraar liedjes ingestudeerd. De 9e les wordt het geleerde getoond aan het publiek. De cursus start op ma. 12 mei (16.00-18.00 uur) en kost € 39,-. 

Voor de hele kleintjes (2 t/m 4 jaar) starten we weer met Muziek op Schoot. Spelenderwijs wordt een muzikale basis gelegd. Je bent samen met je kind met muziek bezig door zelf muziek te maken, te bewegen op muziek en door te luisteren naar muziek. We starten op zat. 17 mei (11.15-12.00 uur) met 8 lessen, kosten € 50,-.

 

Open Dag

Op 14 juni staan de KADE-deuren weer wijd open voor het publiek tijdens de Open Dag. Tussen 10.30 en 16.00 uur kun je genieten van verschillende demonstraties en optredens, je laten informeren over het nieuwe cursusbod en natuurlijk inschrijven. Wil je niet zo lang wachten om je in te schrijven? Het nieuwe cursusaanbod staat inmiddels online, www.kade40.nl.

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →