Categorieën

Service

Koreaans drama in Filmtheater Het Zeepaard

Koreaans drama in Filmtheater Het Zeepaard
Uit

Koreaans drama in Filmtheater Het Zeepaard

  • Redactie
  • 17-04-2017
  • Uit
VLAARDINGEN – In filmtheater Het Zeepaard draait deze week de film The Handmaiden van de Zuid-Koreaanse regisseur  Park Chan-Wook 
 

Het verhaal

The Handmaiden is een kostuumdrama, een erotische en psychologische thriller en een cinematografisch onweerstaanbaar meesterwerk van Park Chan-Wook. Het is de moderne versie van Sarah Waters’ bestseller Fingersmith.

Engeland is vervangen door Korea tijdens de Japanse kolonisatie in de jaren ‘30. De jonge Sookee is aangenomen als dienstmeisje door de rijke Japanse erfgename Hideko die op een groot landgoed leeft, afgesloten van de buitenwereld en in de macht van een tirannieke oom die haar wil trouwen om haar geld. Maar het dienstmeisje Sookee werkt in opdracht van een oplichter die zich uitgeeft voor een Japanse graaf, samen hebben zij andere plannen voor Hideko... De structuur van het boek is bewaard gebleven. Hetzelfde verhaal wordt drie keer verteld, iedere keer vanuit een ander standpunt, elk verhaal ontkracht het vorige of maakt het nóg krachtiger.

The Handmaiden draait op donderdag 20 april om 20.30 uur en op zondag 23 april om 16.15 uur. Reserveren kan via www.hetzeepaard.nl  De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

 

 

 

 

 

Vue Vlaardingen

Veerplein 134e, Vlaardingen

Meer over Vue Vlaardingen →