Koningsdag 2022: Onze Indrukken

05-07-2022 Uit Ingezonden mededeling

Koningsdag is de formele nationale viering van de verjaardag van koning Willem-Alexander, maar het is eigenlijk gewoon een excuus om hard te feesten. Ook dit jaar werden de festiviteiten door heel Nederland gehouden. Laten we het spektakel van dit jaar doornemen en een beetje van de sfeer delen. 

Wij snappen het als je Koningsdag in Nederland hebt gemist vanwege de coronavirusepidemie. We zijn tenslotte allemaal thuis gebleven en hebben onze tijd op verschillende manieren doorgebracht. Dus of je nu plezier hebt gehad met wedden op Unibet voetbal of een instrument hebt geleerd, we nemen het je niet kwalijk. Maar het zou ons verbazen als jij ervoor hebt gekozen om dit bekende en gezellige evenement dit jaar over te slaan. 

Nederlanders en bezoekers zijn de vieringen op 26 april al begonnen met een hele reeks Koningsnachtfeesten in en rond de stad. 

Koningsdag in Amsterdam

Om 16.00 uur was er een gratis viering op het Westergasterrein en vanaf 19.00 uur live muziek op het Koningsplein en de Vijzelstraat. tot 12.00 uur Omdat de kroegen in het centrum in de vroege avond over het algemeen behoorlijk druk zijn, werd de Leidsestraat vanaf 18.00 uur afgesloten voor auto's. 

Zoals gebruikelijk heeft de gemeente vlooienmarkten in de hele stad toegestaan. Behalve op de Dam kon iedereen zich elders in de stad vestigen en zijn ongewenste spullen verkopen van 06.00 uur tot 20.00 uur. 

Koningsdag in Vlaardingen

Dit jaar vierde de koning zijn verjaardag in Maastricht. Het is een lange reis, daarom hing er op het Veerplein een gigantisch tv-scherm waar Vlaardingse bewoners naar de koninklijke familie konden kijken. Gedurende de dag traden tal van artiesten op op het podium. Daarnaast waren er foodtrucks en een springkussen.

Gelukkig waren er op Koningsdag 2022 veel festiviteiten in Vlaardingen. Dit jaar bestaat de Stadsgehoorzaal 70 jaar. En dat vierden ze met allerlei evenementen, zoals een straatspel op Koningsdag. Zo trok een bonte stoet door het centrum en werd er een taart uitgedeeld op het Veerplein.

Ook de kindersport werd verzorgd door de Vlaardingse scoutinggroepen, met als extra attractie de Bungy-trampoline. De jonge brandweer in de Hoflaan kon de vlammen blussen. 

Een drankje in je hand, de zon op je gezicht, en je hebt een geweldige tijd. Op het podium op de Westhavenplaats of bij de viering van Het Hart van Vlaardingen mag je dansen op de klanken.

Rondom de parken en pleinen van de stad waren honderden markten te bezoeken. En, het beste van alles, het weer werkte mee en zorgde voor het grootste feest van het land.

 Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date