Kom naar het KinderBoekenFeest in de bibliotheek

13-10-2016 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - Als afsluiting van de Kinderboekenweek vieren we op zaterdag 15 oktober tussen 10.30 en 15.30 uur het KinderBoekenFeest in de centrale bibliotheek aan de Waalstraat 100. Ieder kind is welkom: lid of geen lid! Toegang gratis.
 

Thema Kinderboekenweek

Dit keer staan Opa’s en oma’s centraal tijdens de Kinderboekenweek. Het motto dit jaar is dan ook: ‘Voor altijd jong!.’ Opa's en oma's spelen een belangrijke rol in het leven van kinderen. Ook in kinderboeken. Dat begint bij opa en oma Pluis van Dick Bruna en de opa en oma van Madelief (Krassen in het tafelblad van Guus Kuijer). Soms staan vooral opa’s aan de zijde van kinderen. Kijk maar naar opa Joe uit Sjakie en de chocoladefabriek (Roald Dahl), opa Tuitjes uit De wraak van Knor (Tosca Menten) of de opa van Robin (Sjoerd Kuyper). En dit waren nog maar enkele voorbeelden van de vele opa’s en oma’s die in kinderboeken voorkomen.
 

Activiteiten

Tijdens het Kinderboekenfeest is in de Medialounge Voorlezen & Zingen uit ‘Stijn zoekt zijn stem’, goochelen met Goochelaar Ollie, en een speurtocht ‘Waar zijn opa en oma?’ En bij het cakejesfestijn is het heerlijk cakejes versieren (met limonade erbij). Voor de dorstige kelen van ouders, opa’s en oma’s is er koffie en thee. 

Kinderen kunnen op de 1e etage terecht voor een bijzondere techniekworkshop over magnetisme en elektriciteit. Natuurlijk is er schminken, de Fotoshoot VerkleedFeest, een sjoeltoernooi en knutselen.  

Op de tweede etage organiseert het Archeologisch Depot bijzondere activiteiten: zandvlooien in drie zandbakken, grondmonsters uitpluizen, een speurtocht ‘Wie zoekt die vindt’ en het spel ‘Bij de tijd’: plaats vondsten in de juiste periode. Kortom, leer spelenderwijs over archeologie. 
 

2016-Fiepjaar

2016 is ook nog eens het Fiepjaar. Een mooie gelegenheid om op de begane grond de reizende tentoonstelling over Fiep Westendorp (1916-2004) te zien. Zij illustreerde onder andere de boeken van A.M.G. Schmidt, zoals bijvoorbeeld ‘Jip en Janneke’, en ‘Pim & Pom’ van Mies Bouhuys.  

De activiteiten zijn voor kinderen van drie tot en met twaalf jaar. Aanmelden is niet nodig. 

 

 

 

 

Gerelateerd