Kom naar de City Light Experience!

07-03-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op 9 maart 2018 vindt de City Light Xperience plaats. Een bijzondere wandeltocht met licht, beweging en belevenissen die een aantal belangrijke gebeurtenissen en plekken van Vlaardingen in het licht zet. Denk bijvoorbeeld aan de Slag bij Vlaardingen en de Geuzenmaand, maar ook de Buitenplaats Van Ruytenburgh, de Touwbaan en het Museum Vlaardingen. De wandeltocht start bij de Watertoren en eindigt op het Westelijk Havenhoofd. Daar krijgen we een voorproefje te zien van een nieuw lichtkunstwerk van Dike Hof dat veel betekenis heeft voor Vlaardingen.


Wat is er te beleven?

De City Light Xperience start om 18.30 uur bij de Watertoren. Vervolgens wordt er een route gelopen die leidt langs bijzondere, historische en culturele plekken in de stad. Tijdens de wandeling beleef je de schatten van Vlaardingen op een bijzondere manier. Met licht en geluid, maar ook met zang en spel. De City Light Xperience neemt je mee naar onder andere ons Geuzenverleden en de slag bij Vlaardingen, maar daagt je ook uit om te bewegen en mee te doen met activiteiten. De route eindigt op het Westelijk Havenhoofd. Daar wordt de City Light Xperience tussen 20.15 en 20.30 uur op een bijzondere manier afgesloten. Met het licht op onze OVERKANT.


Voor en door Vlaardingers (en omgeving)

De City Light Xperience is een initiatief van Dike Hof en de Stichting Verder Kijken, in samenwerking met Vlaardingen in Beweging, Kade40, Museum Vlaardingen en de gemeente Vlaardingen. Vele bedrijven en organisaties werken mee aan dit evenement en aan de realisatie van het kunstwerk met educatieve route. Bedrijven en particulieren kunnen voor de City Light Xperience ook nog een bijdrage leveren door een klas of school te sponsoren. Daarmee maken zij het mogelijk dat alle basisschoolleerlingen van Vlaardingen de knutselplaat ontvangen en kunnen meelopen met de City Light Xperience. Bedrijven en particulieren die dit project een warm hart toedragen, kunnen op de website www.vantoftnaaroverkant.nl hun bijdrage kenbaar maken.


De route van ’t Oft naar OVERKANT

De route van 't Oft naar OVERKANT die je bij de City Light Xperience loopt, is gebaseerd op de aloude historische route van 't Oft naar 't Oofd. Deze route verbindt het groen van onze binnenstad met het water van de vaart tot aan het Hoofd, waar de overkant zichtbaar wordt en er een weids uitzicht over het water is. Vroeger flaneerden de jonge verliefde stelletjes langs deze mooie route en maakten zij elkaar het hof. Vandaag de dag ontstaan er ook nieuwe verbindingen, maar nu op het gebied van cultuur, muziek, wonen en ontwikkeling van de stad. Met de realisatie van het lichtkunstwerk OVERKANT wordt de cultuurhistorische route nieuw leven in geblazen. OVERKANT is na Vier Elementen (Water, Hemel, Vuur en Aarde) het vijfde lichtkunstwerk van Dike Hof in Vlaardingen.

Kijk voor meer informatie op de website: www.vantoftnaaroverkant.nl  of op facebook: City Light Xperience.

Gerelateerd