Klassiek, Tango en Spaanse passie in Lucaskerk

13-11-2015 Uit Redactie

VLAARDINGEN - The Breton Piano Trio, met viool, cello en uiteraard piano, treedt op zondag 15 november om 15.00 uur op in de Lucaskerk in Vlaardingen, Hoogstraat 26. De toegang is gratis.

Dit trio, bestaande uit violist Guilherme Marques, cellist Ivan Nogueira en pianist Roberto Guijarro, speelt werken van Beethoven en Piazzolla. De naam Breton komt van de Spaanse componist Tomás Bretón die beroemd geworden is vanwege de schitterende ‘zarzuelas' die hij componeerde.
Het bijzondere aan dit concert is, dat er zowel werken worden gespeeld van de grote klassieke componisten als Beethoven en Brahms, maar ook een werk dat in 2012 gecomponeerd werd door de cellist van het Breton Trio. Het concert wordt afgesloten met tangomuziek van de Argentijnse componist Astor Piazzolla.

Roberto Guijarro begeleidt sinds dit jaar het Vlaardingse koor The Balance, maar laat zondag horen wat hij nog meer in zijn mars heeft. In de pauze wordt een drankje geschonken. Roberto zal spelen op de vleugel, die ooit in het Vlaardingse Visserijmuseum dienst deed, maar inmiddels een mooie plaats heeft gekregen in de Lucaskerk.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date