Categorieën

Service

Kinderprogramma van start in KADE40

Kinderprogramma van start in KADE40
Uit

Kinderprogramma van start in KADE40

  • Redactie
  • 15-10-2014
  • Uit
Kinderprogramma van start in KADE40

VLAARDINGEN - Kom zingen, kom dansen, kom je eigen kleding maken... Eind deze maand start KADE40 met het Kinderaanbod. Er zijn cursussen te volgen van klein tot wat ouder, van zang, dans en muziek tot aan knutselen en je eigen kleding ontwerpen.

Fashionstudio (12 t/m 16 jaar)
In de KADE40 Fashionstudio leren jonge fashionista’s hun eigen kleding ontwerpen. In 8 weken leer je op een eenvoudige manier hoe je een eigen kledingstuk maakt of hoe je een al bestaand kledingstuk naar jouw smaak kunt pimpen. Zo hangt binnenkort je kledingkast vol met kledingstukken naar eigen stijl. Van moodboard tot modeshow.  Start woensdag 29 oktober, meer info is te vinden op www.kade40.nl/mode 

Dans (vanaf 2 jaar)
Bij KADE40 weten we hoe belangrijk het is om te bewegen. En hoe leuk het is dat te doen op muziek. Tijdens Peuterdans zetten de kleintjes (2 t/m 4 jaar) hun eerste muzikale dansstapjes. Samen met de docent leren ze elementaire bewegingen als lopen, rennen, springen, vallen en weer opstaan om te zetten in een mooie dans. Ook het luisteren naar verhaaltjes en muziek staat centraal.

Tijdens de Dansproeverij (4 t/m 6 jaar) maken de leerlingen op een speelse manier kennis met dans. Aan de hand van verschillende muzieksoorten, verhaaltjes en thema's worden de fantasie en creativiteit gestimuleerd. Er worden gezamenlijke dansen en oefeningen gedaan die goed zijn voor de motorische vaardigheden en coördinatie.

In het Dansatelier gaan de leerlingen (7 t/m 9 jaar) aan de slag met een mix van verschillenden dansdisciplines; zoals klassiek ballet, moderne dans, jazz- en musicaldans. Ook werken we aan de muzikaliteit en de expressieve kracht van dans.

De Dansstudio is er voor dansers met en zonder ervaring die het leuk vinden om op te treden tijdens o.a. Open dagen, speciale projecten, festivals en activiteiten. Aanmelden kan vanaf 10 jaar. Aan de hand van het aantal meldingen worden de groepen naar leeftijd ingedeeld. Naast het instuderen van een vast repertoire aan groepschoreografieën op het gebied van showdans, urban bewegingsstijlen en lyrical jazz en ballet wordt er ook ruimte geboden om te werken aan en eigen danssolo of duet.

Alle danslessen starten op zaterdag 22 november a.s.  en worden afgesloten met een presentatie voor familie en vrienden. Meer info is te vinden op www.kade40.nl/dans/kinderen en jongeren 

Kinderatelier
Kinderen die houden van kleien, knippen, afdrukken maken, plakken, schilderen en tekenen zijn op hun plek in het Kinderatelier. Hier leren de kinderen op een speelse manier omgaan met verschillende materialen en technieken en ontwikkelen ze hun fantasie en creativiteit. De jonge kunstenaars in spé krijgen opdrachten om een eerste stap te zetten op het witte papier, of om iets anders te maken dan dat wat ze misschien gewend zijn. Start woensdag 19 november a.s. Meer info op www.kade40.nl/beeldende kunst/kinderen en jongeren. 

Het complete aanbod en informatie over inschrijven, kosten en data is te vinden op www.kade40.nl.

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →