Kinderen gaan naar Mikkieland

30-04-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Dinsdag 3 mei wordt er een nieuw land geopend, het Mikkieland. Pas ontdekt in de Broekpolder, in het scoutinggebouw van de Prinses Irenegroep. Het was daar goed verstopt, maar nu zal een heuse burgermeester in clownspak (de enige echte clown Slimmie) het dan toch onthullen. Het Mikkieland zal namelijk drie dagen lang het speelterrein zijn voor zo'n vijftigtal kinderen uit Maassluis, waarbij door de thuissituatie de zon even niet schijnt of die niet op vakantie kunnen. Juist deze kinderen worden hier als eerste uitgenodigd, om de primeur van het Mikkiekamp mee te maken. Er is al vraag vanuit een andere gemeente om volgend jaar daar een tweede kamp te laten plaatsvinden. Maar laten we eerst van dit spektakel gaan genieten!

Geheel belangeloos wordt door het Vlaardingse clownsduo de Mikkies de kar getrokken voor dit kamp, met een bijdrage vanuit de gemeente Maassluis en ook vanuit diverse  sponsors.  Echt schitterend om te zien hoe de handen in elkaar worden geslagen om de kinderen een mooie ervaring te kunnen geven.

Er is een prachtig draaiboek in elkaar gezet om de kinderen een onvergetelijk kamp te bezorgen waarvan zij nog lang kunnen nagenieten. Zo is er geregeld dat er een roofvogelshow komt en een reptielenshow. Ze gaan bowlen met zijn allen en nog veel meer!

Nog maar een paar nachtjes slapen...Tot snel, of zoals ze zeggen in Mikkieland: tot Mikkie!