Kinderatelier: 'Welkom aan de overkant'

14-04-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In KADE40 aan de Westhavenkade vindt op woensdag 18 april een presentatie plaats van een project van het Kinderatelier. Deze presentatie heeft de titel: ‘Welkom aan de overkant’ mee gekregen. Dit educatieve project is een samenwerking van Saskia van Herwijnen (docent Kinderatelier) en Hadil S. Kasim (Stagiaire Kinderatelier/ afstudeerder Docent Beeldende Kunst en Vormgeving). De afsluiting op woensdag 18 april, van 13.30 tot 15.00 uur bestaat uit een eindpresentatie met een kleine expositie van deze werkstukken en waar Hadil vertelt over haar afstudeerproject. 

Om 13.30 bent u van harte welkom. Om 14.00 zal Hadil haar presentatie geven. Hadil S. Kasim, kwam op jonge leeftijd als Koerdische vluchteling uit Irak naar Nederland. Nu, als student docent beeldende kunst en vormgeving en volledig geworteld in de Nederlandse samenleving, gebruikt zij haar kennis en ervaringen voor het ontwikkelen van een project om invulling te geven aan burgerschapsvorming dat gevoelige maatschappelijke thema’s zoals de vluchtelingenproblematiek op een speelse en veilige manier naar de belevingswereld van kinderen brengt.

Dat past goed bij de inzet van het Kinderatelier. “Het is niet zo zeer van belang of je (denkt dat je) goed bent in tekenen en knutselen. Iedereen werkt op zijn eigen niveau en maakt zijn eigen werkstukken. Dat is het uitgangspunt. En als het nodig is helpen we elkaar. Het allerbelangrijkste is dat kinderen het leuk vinden om creatief bezig te zijn.” Daar is ook tijdens de presentie rekening mee gehouden: Voor de kinderen is er de mogelijkheid om te tekenen aan een grote zomertekening.

Kijk op de website voor meer informatie: www.kinderatelierweb.wordpress.com

Gerelateerd