Kerstvakantie in Museum Vlaardingen

17-12-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Museum Vlaardingen is al helemaal in kerststemming. Deze Kerstvakantie is er dan ook genoeg te zien, te doen en te beleven in het museum. Verschillende tentoonstellingen, leuke activiteiten en workshops maken een dagje Museum Vlaardingen meer dan de moeite waard voor het hele gezin.

Kerstspecial
Juist in deze donkere decemberdagen is het gezellig en sfeervol in het museum. Kom onze speciaal ingerichte koepelkamer bekijken. Je ziet de heer des huizes en zijn echtgenote als het ware zo aanschuiven voor het kerstdiner aan de prachtig gedekte tafel.
In de collectie van het museum bevinden zich tal van bijzondere objecten die een relatie met Kerstmis hebben. Deze mooie objecten zijn slechts twee weken te zien in een exclusieve Kerstexpositie. Op tweede Kerstdag is het museum geopend en serveren onze vrijwilligers voor elke bezoeker gratis een kopje warme chocomel, thee of koffie. 

Speciaal voor kinderen (maar ook leuk voor (groot)-ouders)
Vanaf de Kerstvakantie is het mogelijk om in Museum Vlaardingen 1000 jaar terug in de tijd te gaan. Met behulp van de speciale VR-bril stap je het Vlaardingen van 1018 (Flardinga) binnen. Je volgt het verhaal over de bewoners van Flardinga, wat graaf Dirk III zoal uitspookte en hoe het tot de Slag bij Vlaardingen kwam. Een geschiedenisles was nog nooit zo leuk!
Ook leuk is onze nieuwe actieve kindertententoonstelling de Zwerfafvalexperience. Hier ga je de strijd aan met zwerfafval. Er zijn veel doe-opdrachten en spelletjes, zoals de Kauwgom Slalom en de Pooper Scooper. Ondertussen kom je meer te weten over afval opruimen, scheiden en recycling.
Even zin om met je handen aan de slag te gaan? Dat kan ook, laat je creativiteit de vrije loop in onze knutselwerkplaats en maak zelf een kunstwerk van keramiek (€ 1,50 per kind)

Vier Vlaardingse tentoonstellingen
Als je toch in het museum bent, vergeet dan niet om onze vier nieuwe, Vlaardingse, tentoonstellingen te bezoeken: Westhavenkade in beeld toont hoe kunstenaars in heden en verleden dit karakteristieke stadsgezicht hebben vastgelegd. Keramiek van Fijkje Fontijne-Langejan toont het werk van deze Vlaardingse kunstenares, die zich vooral laat inspireren door de zee. De tentoonstelling Verblijven en vertrekken. Een zakdoek voor de dokter neemt je mee naar de praktijk van de beroemde dokter Moerman, bezien door de ogen van de Vlaardingse Elly Dijkshoorn. En de expositie Nieuwe Vlaardingers tenslotte, vertelt het verhaal van vluchtelingen uit Syrië en Eritrea die hier in Vlaardingen hun kansen om een nieuw leven op te bouwen, met beide handen aangrijpen.

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur, zondag van 12.00-17.00 uur. Op 24 en 31 december sluit het museum om 16.00 uur. Tweede kerstdag is het museum geopend van 12.00-16.00 uur. Op 25 december en 1 januari gesloten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date