Kerstcircus in Vlaardingen

10-12-2017 Uit Vincent Wols

VLAARDINGEN - 'Komt dat zien!': De periode van de kerstcircussen is aangebroken. Op diverse plaatsen in Nederland werd op 07 december de eerste paal geslagen. Naast steden als Den Haag, Nijmegen, Haarlem, Sittard en Groningen krijgt ook Vlaardingen dit jaar een kerstcircus en niet zomaar één: het van oorsprong Duitse Circus Renz International, slaat hier de tenten op. Het is nog één van de weinige grotere rondreizende circussen met een groot dierenbestand, waaronder longhorns, kamelen, paarden en pony's. Het circus bestaat dit jaar 175 jaar en vindt haar oorsprong in 1842. De eerste transporten van Circus Renz Internationaal zijn al op het evenemententerrein van het Oranjepark in Vlaardingen aangekomen. Het is voor het eerst dat Vlaardingen over een langere periode een kerstcircus mag verwelkomen. Mogelijk zal dit binnen de gemeente Vlaardingen het begin zijn van een lange traditie.

Op deze prachtige locatie met op de achtergrond de Vlaardingse watertoren, zijn de eerste rijplaten neergelegd, waarop de circuswagens komen te staan. De eerste contouren van de omvang van het geheel zijn zichtbaar: Met hoopjes zaagsel is de plaatsing van circustent en de overige tenten (staltent en horecatent) uitgemeten, zodat alles op de juiste plaats komt te staan. Binnen enkele dagen zal vanaf de Westlandseweg het prachtige tentencomplex van Circus Renz International verrijzen. Het terrein biedt een prachtige onderkomen aan één van de laatste mooie grotere rondreizende circussen van Nederland.

In de komende dagen wordt de aankomst van de rest van het circustransport verwacht. De première van het kerstcircus Vlaardingen vindt plaats op zaterdagavond 23 december om 19.00 uur. Meer informatie over de voorstellingen vindt u hier  Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date