Kerkterras weer terug!

22-08-2022 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zondag 21 augustus was er dan eindelijk de vijfde editie van het Kerkterras. En wat voor één! Het was een feestelijke viering met veel muziek en de rode draad: heb vertrouwen! In een ontspannen en ongedwongen sfeer woonden ruim achthonderd mensen deze viering bij. Van jong tot oud, van een voetbal als afleiding tijdens de preek tot scootmobiel, het kon allemaal.

De eerste keer in 2016, toen de regen spelbreker was en noodgedwongen moest worden uitgeweken naar de Bethelkerk, telt de organisatie gewoon mee. Want toen werd de basis gelegd en werd ervaring opgedaan over hoe je zo’n evenement moet plannen. Onder de bezielende leiding van dominee Guus Fröberg en coördinator Hans Dijkshoorn, aangemoedigd door initiator Frank Tomei van het Zomerterras ontstond een groep vrijwilligers die met het ontwikkelde draaiboek tot drie keer toe een sfeervolle openluchtviering neerzette.

En toen kwam Corona. Met twee jaar lang perioden zonder vieringen, zonder evenementen als het Zomerterras en dus ook geen Kerkterras. Inmiddels was het 2022 geworden en gaf samenroeper Guus Fröberg te kennen dat hij met emeritaat ging en zelfs de stad ging verlaten en verdrietiger nog: Hans Dijkshoorn was ernstig ziek en overleed onlangs op 3 augustus. Het Kerkterras dreigde verweesd te raken. Wie gingen het stokje overnemen?

Achteraf kan je zeggen dat de vertegenwoordigers van de organiserende kerken dat samen hebben gedaan. Er is voortgebouwd op het stevige fundament dat als nalatenschap was overgedragen. Zo kon het vertrouwen in elkaar uitgesproken dat het ook deze keer moest lukken. Samen met de predikanten als professionals, de band van het Leger des Heils en het koor Impuls aangevuld met andere zangers en zangeressen, onder leiding van Dick Nels en zijn begeleidingsband. Met ruim achthonderd aanwezigen in de zomerzon was de Geest overduidelijk aanwezig en werd men opgetild door de boodschap van die eeuwenoude verhalen uit de Bijbel over van vertrouwen, liefde en dankbaarheid voor wat God ons te bieden heeft.

Willem de Vink mocht zijn stripproject Jezus Messias toelichten en vertelde wat er nodig was om een nieuwe uitgave in een volgende taal uit te geven. Zijn oproep vond weerklank, want de collecte-emmers waren goed gevuld. De exacte opbrengst was bij het schrijven van dit artikel nog niet bekend, maar het is naar schatting zeker meer dan tweeduizend euro. Met dank aan alle aanwezigen. Het Kerkterras is weer terug!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date