Categorieën

Service

Kennismaken en verdiepen in elkaar

Kennismaken en verdiepen in elkaar
Uit

Kennismaken en verdiepen in elkaar

  • Redactie
  • 10-03-2015
  • Uit
Kennismaken en verdiepen in elkaar
VLAARDINGEN - Vrijdag 6 maart vond in KADE40 de tweede editie plaats van De keuken van Vlaardingen, de plek waar mensen elkaar ontmoeten, leren kennen en begrijpen. Met foto’s en verhalen vertelde David de Beer, adviseur in post-conflict wederopbouwgebieden, over zijn ontmoetingen in Afrika, Azië en om de hoek van zijn huis in Vlaardingen. ,,Kennismaken en verdiepen in elkaar, is het begin van het vinden van oplossingen.''

Een avond over de persoonlijke impact van apartheid: 'Zwarte kinderen, net zo oud als ik, gingen zonder ontbijt naar school, kregen veel minder kansen dan ik. Alleen omdat ze zwart zijn', over Human Security als basis voor een (politiek) stabiel land, over de keuze voor een Cambodjaans gerecht – op eigen wijze bereid door Arianne Pessy van Vers Vlaardingen, over de invulling van zijn rol als ambassadeur voor de vrede in Vlaardingen: ‘Stel je zelf de vraag, wat moet ík doen om ervoor te zorgen dat de ander zich voor mij interesseert?’

Centrale vraag

Inspirerende Vlaardingers delen hun favoriete maaltijd met stadsbewoners en vertellen hun verhaal. Dat is de basis van het verhalenproject. Met wie wonen, werken en leven we in deze stad? Wie zijn ze, wat drijft hen? Initiatiefneemster Marleen Bos: ‘Wie ben je en hoe ben je zo geworden? Dat is de vraag die centraal staat tijdens De keuken van Vlaardingen. Mooi om te zien hoe het verhaal van Daivid voeding gaf aan de gesprekken aan tafel.

Nieuwe editie

Elke eerste vrijdag van de maand is er een nieuwe editie van De keuken van Vlaardingen bij KADE40, met steeds een andere hoofdgast. Van Palestijnse (ex)werknemer tot initiatiefnemer van maatschappelijke projecten en van politieagent tot adoptiekind uit Sri Lanka. Tussen de gangen van zijn of haar favoriete maaltijd door, vertelt de hoofdgast zijn levensverhaal. Ontmoeten, kennismaken en begrijpen. Voor een meer betrokken stad en samenleving. Met elkaar de stad een beetje mooier maken.

Schuift u ook aan?

Vrijdag 3 april, op Goede Vrijdag, vindt de derde editie plaats. Zin in een bijzondere avond met mooie ontmoetingen? Reserveer dan een plek aan tafel via [email protected]. Deelname is € 15 per persoon.