Kamermuziek in Museum Vlaardingen

20-09-2016 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - Op zondag 25 september aanstaande is de tweede in een serie concerten van kamermuziek in de historische Koepelkamer van Museum Vlaardingen. In een 18e eeuwse ambiance kunt u genieten van muziek uit de tijd dat het redershuis de Lindeboom werd gebouwd en door de eerste bewoners gebruikt. De akoestiek van de ruimte is juist bijzonder geschikt voor het 18e en vroeg 19e eeuwse repertoire.

Joseph Martin Kraus (1756 – 1792) werd geboren in Miltenberg am Main. Hij werkte als componist aan het hof van de Zweedse koning. In zijn eigen tijd was hij erg gewaardeerd, en zijn muziek werd in één adem genoemd met dat van Mozart en Haydn. Vandaar ook zijn bijnaam: ‘de Zweedse Mozart’.

Joseph Haydn (1739-1809) zijn Trio in E flat minor Hob XV:31 was geïnspireerd op Engelse muziek en instrumenten van rond 1780. Oorspronkelijk wilde Haydn met de titel van dit werk refereren aan de Jacobsladder uit de Bijbel, vanwege het op- en afgaan; maar waarschijnlijk was hij bang voor een onbedoelde religieuze interpretatie van zijn muziekstuk.

De Piano Trio in G majeur K564 van Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) heeft een buitengewoon huiselijke klank, en is geschreven voor uitvoering in een bescheiden omgeving. Hij klinkt zo eenvoudig en licht, maar het is de precisie en helderheid van de musicus die hierbij essentieel is.

Dat is het Piu Corde ensemble wel toevertrouwd: zij hebben een ruime ervaring juist in deze historische kamermuziek en wij zijn dan ook vereerd dat zij bereid gevonden zijn in Vlaardingen een uitvoering te verzorgen. Toegang € 20,- pp, incl. drankje na afloop. Reserveren: Museum Vlaardingen, mail info@vvv-vlaardingen.nl

Gerelateerd