KADE40 opent wintertentoonstelling

28-11-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Na de spraakmakende decemberexpositie van 2017 zal ook dit jaar Robbert Roskam een verrassende Wintertentoonstelling organiseren. Vanaf zomer 2018 is hij verbonden aan KADE40 als junior curator. Van 7 december tot en met vrijdag 21 december is bij KADE40 de Wintertentoonstelling 'REBOOT' te zien. Ditmaal een groepstentoonstelling met zowel het werk van jonge makers als het werk van kunstenaars die al langer bekend zijn in de regio. Save the date: De opening op vrijdagavond 7 december belooft een feest te worden vol muziek, beeldende kunst en een modeshow! 

Tijdens de tweede editie van de Wintertentoonstelling waarin jong talent een podium krijgt bij KADE40, wordt het system herstart. Waar voorheen alleen werk getoond werd van jonge makers, zal dit keer ook het werk te zien zijn van kunstenaars die al langer bekend zijn in Vlaardingen en omstreken. Curator Robbert Roskam heeft alle makers de vraag gesteld: 'Weet jij nog hoe het was om aan het begin van je cariére als kunstenaar te staan?'. Uit de antwoorden blijkt dat kwetsbaarheid en onzekerheid het voortouw nemen in de praktijk van een jonge maker. In deze overzichtstentoonstelling REBOOT laten jonge, beginnende makers samen met al gevestigde namen zien wat hen bezighoudt en hoe dit zich verhoudt tot het kunstenaarschap. 

De opening van deze bijzondere tentoonstelling gaat niet zomaar voorbij. Het is een avondvullend programma geworden met meer dan dertig werken van kunstenaars uit de regio. Ook is er een modeshow van afgestudeerden van de Willem de Kooning academie én zal de hele avond verzorgd worden van passende muziek door een DJ.

De tentoonstelling wordt vrijdag 7 december om 20.00 geopend door organisator/curator Robbert Roskam. Vanaf 19.30 uur is iedereen van harte welkom. De expositie is te zien tot en met 21 december en is vrij toegankelijk.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date