Categorieën

Service

KADE40 na de herfstvakantie

KADE40 na de herfstvakantie
Uit

KADE40 na de herfstvakantie

  • Redactie
  • 19-10-2015
  • Uit
KADE40 na de herfstvakantie

VLAARDINGEN - Na de herfstvakantie start er weer een aantal cursussen bij KADE40. Of je nu beginner bent of (ver)gevorderd, wilt leren boetseren, edelsmeden of aquarelleren, KADE40 heeft er de passende cursus voor.

Kinderatelier

Op woensdag 28 oktober gaat het Kinderatelier van start. Gedurende 6 lessen kunnen jonge creatieve geesten (tot 13 jaar) ontdekken waar ze goed in zijn. Onder begeleiding van beeldend kunstenares Saskia van Herwijnen ga je aan de slag met verschillende materialen en technieken, zoals tekenen, schilderen, kleien, afdrukken maken en leer je werken in 2D en 3D. Na 6 lessen weet jij precies waar jouw creatieve talent ligt. Start woensdag 28 oktober, 13.30 uur.

 

Keramiek

Gedurende de cursus keramiek geef je met je handen vorm aan klei en leer je de ruime mogelijkheden van keramiek en boetseren kennen. Je leert een breed scala aan keramische technieken: met de hand opbouwen, met platen bouwen, draaien op de draaischijf, mallen maken en gieten in mallen met gietklei, kleuren met onderglazuur of oxiden en glazuren. Opdrachten kunnen van technische of inhoudelijke aard zijn en er is veel ruimte voor de eigen inbreng van de cursist. In deze cursus kunnen zowel beginners als gevorderden aan de slag.

Na de herfstvakantie start er op donderdagavond een nieuwe groep onder leiding van docente Tanneke Barendregt. Start donderdag 29 oktober, 19.30 uur.

 

Aquarelleren - basiscursus

Tijdens deze korte cursus (8 lessen) leer je wat het werken met aquarel zo bijzonder maakt. Aquarellen zijn licht en doorzichtig en bezitten daardoor een spontane frisheid die door geen enkel ander medium wordt geëvenaard. De verf wordt verdund met water en je schildert met de transparante kleuren op aquarel papier. De onderwerpen variëren van een landschap met wolkenluchten, dat je in een vlotte stijl schildert met de waterige nat-in-nat techniek, tot stillevens waarbij je juist gedetailleerd kunt schilderen. Ook je eigen fantasie gebruik je om een werkstuk te maken. Deze cursus is geschikt voor iedereen die wil leren werken met aquarel of zijn/haar basiscursus wil opfrissen. Start 5 november, 13.30 uur.

Exposities

Na de herfstvakantie zijn er 2 exposities te bezichtigen bij KADE40. Tot en met 7 november hangen er werken van Amateur Fotografenvereniging Vlaardingen (AFVV) rondom ‘Vormen van Herinneren’. Op 1 november a.s. wordt de tentoonstelling rondom Maria geopend met een Maria-concert. De tentoongestelde werken zijn gemaakt door cursisten van KADE40 en leden van AFVV. Meer informatie is te vinden op DEZE!  link.

 

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →