KADE40 geeft amateurverenigingen de ruimte

04-09-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het centrum voor kunst- en cultuureducatie KADE40 biedt niet alleen de ruimte aan kunstvakdocenten om hun cursussen te geven en aan cursisten om hun creativiteit te ontdekken, maar vanaf dit seizoen vinden ook vier nieuwe amateurverenigingen onderdak in het pand aan de Westhavenkade 40.

Eind dit jaar sluit het Valkenhoftheater in de Westwijk haar deuren. Als gevolg van deze sluiting zochten vier amateurverenigingen nieuw onderdak. KADE40 biedt de helpende hand door de gezelschappen de mogelijkheid te bieden om in het pand aan de Westhavenkade te repeteren. Toneelgroep de Fakkel, Toneelvereniging het Masker en Toneelvereniging Varia zullen vanaf dit najaar wekelijks bij KADE40 te vinden zijn. Toneelgroep ONI heeft onderdak bij gevonden bij de buren in de Cultuurwerkplaats.

KADE40 gaat haar vijfde seizoen in en meer dan ooit is het centrum uitgegroeid tot een plek waar verenigingen en individuele kunst- en cultuurliefhebbers wekelijks terecht kunnen voor actieve deelname aan diverse kunstzinnige activiteiten. Sinds de opening in november 2013 laat het aantal deelnemers en bezoekers aan activiteiten in KADE40 een stijgende lijn zien.

Directeur Sylvia Hagers: ,,Meer dan ooit zien we dat de verbindende kracht van KADE40 groeit. We zijn er trots op dat we de bovengenoemde amateurtheaterverenigingen onderdak kunnen bieden. Ondanks de bezuinigingen en de sluiting van locaties staat het amateurkunstleven nog recht overeind en groeit en verstevigt zich. Het aantal verenigingen in KADE40 groeit hiermee komend jaar naar 12. Naast bovengenoemde theaterverenigingen repeteren het Balder Theater en Toneelgroep Academia ook al bij KADE40. Niet alleen amateurtheater vindt onderdak in KADE40, maar ook de Amateurfotografen vereniging, een aantal schilderclubs, waaronder Voeks en Centaur en twee koren: Koor Animato en Koor de Smarties vinden wekelijks hun weg naar KADE40. Mooi hieraan is dat iedereen elkaar kan ontmoeten tijdens het kopje koffie in de hal of het glaasje na afloop van de repetitie. Zo komt men sneller in contact met elkaars uitvoeringen en tentoonstellingen. Wij zullen zeker een ieder voldoende op de hoogte houden van alle medegebruikers van KADE40. Het centrum is uitgegroeid tot een bruisende hotspot voor amateurkunst.''

Benieuwd naar de mogelijkheden om mee te spelen met een van de verenigingen of om met de eigen vereniging te komen repeteren bij KADE40? Kijk op www.kade40.nl/theater  of neem contact op met Wim Staessens, wimstaessens@kade40.nl 

Gerelateerd