KADE40 exposeert werk van scholieren in Stadskantoor

04-11-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De werken die leerlingen van de Internationale Schakelklas VOS en het Geuzencollege tijdens de Vredesweek in september bij KADE40 hebben gemaakt, zijn tot eind november te bezichtigen in de publiekshal van het Stadshuis Vlaardingen.

Workshops

Het thema van de Vredesweek 2017 was 'De Kracht van de Verbeelding'. Een mooi thema om creatief mee aan de slag te gaan. Een reden voor KADE40 om in samenwerking met Platform Ander Vlaardingen, een kunstproject voor leerlingen van de Internationale Schakelklas van het VOS en VMBO2 van het Geuzencollege te organiseren. Onder begeleiding van een kunstenaar en/of vakdocent gingen de leerlingen in KADE40 aan de slag met het thema. Zij volgden workshops schilderen, fotografie, spoken words, theater en keramiek.


Van KADE40 naar het Stadhuis

De tijdens de workshops gemaakte werken zijn vervolgens geëxposeerd in de centrale hal van KADE40. Deze expositie werd op 22 september officieel geopend door wethouder Arnout Hoekstra. Hij was dermate onder de indruk van de werken dat hij ervoor gezorgd heeft dat deze nu in de publiekshal van het Stadhuis geëxposeerd worden. De expositie is nog te bezichtigen tot eind november. De publiekshal is vrij toegankelijk voor publiek tijdens de openingstijden van het Stadhuis.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date