John Huf wil 17 muren beschilderen in de VOP

13-06-2021 Uit Redactie

VLAARDINGEN - John Huf is raadslid voor het CDA en betrokken bewoner van de VOP. Hij woont er zelf in de Diepenbrockstraat. John vindt de VOP gezellig, maar ook een beetje saai qua uitstraling. Daarom pleit hij voor meer muurschilderingen. Op een pand aan de Vetteoordskade komt deze zomer de eerste.

,,Ik heb een lijst gemaakt met zeventien geschikte wanden in de wijk'', aldus John. ,,De eigenaar van het pand aan de Vetteoordskade was meteen enthousiast. Op zijn muur gaan we de legende van de Kattenbeker uitbeelden. Dit spannende verhaal is rond 1870 in dichtvorm geschreven door Pieter Karel Drossaart, een van de voormalige burgemeesters van onze stad. Het speelt zich af aan de Vlaardingse kade, dus we hebben de perfecte locatie gevonden recht tegenover Museum Vlaardingen''.

John vindt de VOP vanaf metrostation Centrum de entree van onze stad. Daar moet echter nog wel wat aan gebeuren voordat dit realiteit wordt. ,,Als de Spreij-panden straks zijn opgeknapt en je komt de schildering van de Kattenbeker tegen, krijg je een heel ander beeld van Vlaardingen''. aldus John. ,,Maar die muurschildering gaat vandaag of morgen al vorm krijgen. Kunstenares Loes Henger heeft meerdere indrukwekkende muurschilderingen op haar naam staan. Aan haar de eer om de legende van de Kattenbeker te verbeelden op deze muur aan de Vetteoordskade''.

De planning is dat Loes op 13 of 14 juni start en dan in 3 weken de muurschildering maakt. U kunt vandaag dus, als het een beetje meezit, Loes aan het werk zien. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date