Je brood delen met wie honger heeft

10-05-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Op zondag 22 mei is er om 17.00 uur een Cantatedienst in de Bethelkerk aan de Verkadezingel. Uitgevoerd wordt de cantate “Brich dem Hungrigen dein Brot” van Johann Sebastian Bach (1685-1750).

Dit muziekstuk is één van Bach’s mooiste cantates met een overweldigend beginkoor en een thema dat velen zal aanspreken. Een ‘social gospel’, die je er toe moet aanzetten hen die in nood verkeren te helpen. Een cantate met een duidelijke boodschap over de manier waarop mensen met elkaar om zouden moeten gaan. Volgens Maarten 't Hart "een aangrijpend beginkoor dat dagelijks zou moeten opklinken in gelegenheden waar veel geld verdiend wordt (banken, beurzen)".

De cantatedienst vindt plaats in samenwerking met de Vlaardingse Protestantse Wijkgemeente Ambacht-Oost. Er zijn tekstboekjes beschikbaar.

Uitvoerenden: Vocaal Ensemble Basiliek Schiedam, het West-Nederlands Bach Orkest, Arjen Leistra op orgel en continuo, Ester Rhee (sopraan), Annette Vermeulen (alt), Arco Mandemaker (tenor) en Frits Karskens (bas). Algehele muzikale leiding: Bas van Houte.

Voorganger: ds. Guus Fröberg.

De organisatie is in handen van Stichting Cantates Vlaardingen en worden mede mogelijk gemaakt door het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Echter, ook de deurcollecte na afloop vormt een belangrijke pijler om de cantatediensten voort te kunnen zetten. De collecte wordt dan ook warm aanbevolen.

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date