Jan Anderson jubileert met zijn ‘vijftigste’

28-04-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Van de kerk op de terp naar een burcht aan de rivier, via de vissersplaats naar de derde havenstad van Nederland tot de snelst groeiende stad van Nederland. Kortom, in Vlaardingen is heel wat gebeurd en veranderd de afgelopen 1000 jaar en Jan Anderson heeft er in zijn Streekmuseum aan de Kethelweg niet alleen zijn nieuwste expositie aan gewijd, maar er ook een boekje over uitgegeven: “Duizend jaar Vlaardingen, 1018-2018”. Het is alweer het vijftigste deel uit de serie Van ’t Oft naar ’t Hoofd en het boekje zowel als de expositie werden mogelijk gemaakt door het Fonds Schiedam- Vlaardingen e.o. en het fonds van Ary van West.

Bij deze bijzondere gelegenheid die vanmiddag om 14.00 uur plaatsvond, in aanwezigheid van vele tientallen belangstellenden, verrichtte burgemeester mevrouw Annemiek Jetten de opening en kreeg zij ook het eerste exemplaar van het boekje uitgereikt. Eerder had Jetten verklaard dat de datum wel goed uitkwam: kort na de gemeenteraadsverkiezingen en dan zou er ‘nog geen college gevormd zijn en da’s wel zo rustig’, aldus grapte ze eerder naar Jan Anderson. Namens de provincie voerde ook nog Judith Tegelaar, directeur van het Erfgoedhuis Zuid-Holland, het woord.

Het prachtig in kleur uitgevoerde jubileumboekje kun je aanschaffen bij een bezoek aan het Streekmuseum Jan Anderson of bij Plantage Pontier Boekhandel aan het Veerplein voor het bedrag van slechts €3,50

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date