Internationale vrouwendag in Museum Vlaardingen

03-03-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Museum Vlaardingen organiseert voor het tweede achtereenvolgende jaar de Agneta-lezing. Het programma start om 20.00 uur en de kosten bedragen € 7,50 inclusief consumpties (geen Museumkaart geldig).

Alex Poldervaart, conservator van het museum, verzorgt een lezing over een misbruikzaak in het Weeshuis der Hervormden in Vlaardingen, dat in 1719 strafrechtelijk werd behandeld.

Jan van de Voort, historicus, vertelt over de Vlaardingse Adriana Kikkert (1880-1926) die door het noodlot zakenvrouw werd, maar zich ontwikkelde tot een gerespecteerd ondernemer, die een grote rol vervulde binnen de nationale haringhandel.

Dr. Cora Laan, historicus en docente geschiedenis, plaatst de twee lezingen in historisch perspectief en gaat met gasten het gesprek aan.

Ook is er een kleine objectenpresentatie te zien uit de collectie van het museum onder de titel ‘Vrouwen kiezen’.

Geïnteresseerden worden verwacht vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan via: opening@museumvlaardingen.nl . Meer informatie vindt u op www.museumvlaardingen.nl 

De Agneta lezing is vernoemd naar Agneta van Reewijk (1696-1787). Zij was de echtgenote van Abraham van der Linden (1684-1767), reder, koopman, burgemeester en bewoner van het pand dat nu het museum huisvest. Ze nam als weduwe het werk van haar man over en bleef tot na haar negentigste het bedrijf leiden.

Gerelateerd