Internationale onderscheiding Vlaardingse beeldend kunstenaar

17-01-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Aan beeldend kunstenaar Bikkel uit Vlaardingen wordt binnenkort de “International Prize Leonardo Da Vinci - The Universal Artis” uitgereikt. Deze prijs wordt haar toegekend vanwege haar uitzonderlijke artistieke verdienste. Bikkel krijgt de prestigieuze prijs uitgereikt op 29 januari 2016 in het Borghese Paleis in Florence. De prijs wordt toegekend aan kunstenaars die zijn gekozen door Salvatore Russo en Francesco Saverio Russo, twee kunstcritici in Italië die ook als curatoren van exposities bekend staan.

Het januari/ februari nummer van het tijdschrift Art International Contemporary, zal een inleidend stuk wijden aan Leonardo Da Vinci's artistieke talent met daarop volgend de publicatie van de kunstwerken van de geselecteerde kunstenaars die dezelfde onderscheiding ontvangen.

Bikkel werkte tot haar pensionering aan het Lentiz Revius Lyceum te Maassluis, waar zij lessen CKV (Culturele Kunstzinnige Vorming) en lessen Tekenen gaf. Bikkel ronde haar opleidingen “Teacher Training Drawing” en “Teacher Training Handicrafts” in 2002 af aan de Hogeschool Rotterdam. Sindsdien is zij geëngageerd beeldend kunstenaar en werkt zij met glas. Zij exposeert in binnen- en buitenland. Haar kunstwerken zijn opgenomen in internationale kunstcollecties en musea.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date