Impressionistische schilderijen in de Groene Luiken

19-10-2022 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Martin Groen uit ’s-Gravenzande exposeert tot 5 december in aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 in Vlaardingen. Martin schildert vanuit een niet alledaags standpunt: een hoge horizon en soms ontbreekt deze zelfs, maar altijd in een sterk impressionistisch handschrift, waarin ritme en rust een volmaakte harmonie vormen.

Zijn  landschappen en zeegezichten zijn vooral open en vragen u mee te gaan en u op te laten nemen in zijn wereld waarin verf tot leven komt, waar verwondering tot bezinning leidt. De enorme variatie aan landschappen en reflecties in Zuid Frankrijk, Italië, maar ook in zijn geboorteplaats Den Haag en het Westland zijn voor de kunstenaar een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Martin wil de zonovergoten landschappen, waar licht en reflectie een belangrijke rol spelen, zodanig op doek vastleggen dat de warmte voelbaar wordt. Naast de kleurrijke acryl- en olieverfschilderijen heeft hij het aquarelleren nooit losgelaten, want deze techniek van weglaten en uitsparen leent zich goed voor het Westlandse, vaak vochtige landschap.

Martin’s werk is open en uitnodigend. De zon als bron van licht is elke keer weer terug te vinden in de kleuren die de doeken tot leven brengen. Buiten zijn vrije werk maakt Martin ook werk in opdracht. Zijn werk is aangekocht door Kunstuitlenen, bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland.

Kom langs en geniet van de schitterende en kleurrijke afbeelding en u gaat vast blijer naar huis. Tijdens de openingstijden bent u van harte welkom in het aanloophuis. We zijn dagelijks open van 13.00 tot  16.00 uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date