Hoe zingen de Orpheus-mannen in tijden van corona?

16-07-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Na het sfeervolle en succesvolle kerstconcert van vorig jaar december, was het Vlaardings mannenkoor Orpheus dit jaar enthousiast gestart met het repeteren voor de concerten die voor dit jaar op het programma stonden. Zo zouden de mannen zingen tijdens de uitreiking van de Geuzenpenning op 13 maart en ook tijdens de 75e editie van de Dodenherdenking op 4 mei in Vlaardingen. Verder onder meer op 21 juni een concert in de Grote Kerk van Apeldoorn. Samen met de drie andere mannenkoren van dirigente Susanna Veerman uit Aalten, Apeldoorn en Zelhem zouden ze daar een groot gezamenlijk gezongen concert verzorgen. Helaas heeft het allemaal niet zo mogen zijn want er was de afgelopen 3 maanden vanwege de coronacrisis een verbod voor zangkoren om met alle leden gezamenlijk te repeteren en op te treden.

De koorleden zijn door dit alles flink teleurgesteld en het maakt de stemmen 'roestig'.  Alleen door individueel te oefenen kunnen zij de stemmen enigszins soepel houden. In deze lange repetitieloze periode heeft de dirigente een aantal instructievideo’s gemaakt. Met de bladmuziek van het lied erbij kunnen de koorzangers per stempartij met de aanwijzingen van  de dirigente het lied instuderen. Om u als lezer meer idee te geven hoe dat gaat is een instructievideo met bijbehorende bladmuziek hier voor u beschikbaar gemaakt zodat u met de leden mee kunt oefenen.

Natuurlijk hopen de mannen van Orpheus samen met dirigente Susanna Veerman u te verwelkomen op het Kerstconcert op 23 december in de Grote Kerk in Vlaardingen, maar dat is nog even afwachten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date