Historische Vereniging viert 50 ste verjaardag

16-01-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 20 januari is het 50 jaar geleden dat de Historische Vereniging Vlaardingen (HVV) werd opgericht. De HVV viert dat heugelijke feit op zaterdag 21 januari met een historisch getinte Open Vlaardingen Dag die voor iedereen, lid of geen lid, vrij toegankelijk is.

In het Lentiz College aan het Geuzenplein presenteren Vlaardingse erfgoed instellingen en commissies van de vereniging zich. Er zullen die dag veel foto’s  en films te bewonderen zijn. Stamboomonderzoekers kunnen er ook hun hart ophalen. Boekenkramen met veel Vlaardingse publicaties en historische huisvlijt ontbreken vooral niet op deze dag.

Met deze feestelijke bijeenkomst wil de HVV zich wederom (het is al de zesde bijeenkomst in deze opzet) aan haar leden en aan de gehele Vlaardingse gemeenschap presenteren als een vereniging die zich niet alleen actief inzet voor de lokale geschiedbeoefening, maar die zich ook duidelijk manifesteert in het stimuleren van het behoud van historisch waardevolle bouwwerken en structuren in de stad en het omliggende poldergebied. Het is een unieke gelegenheid om herinneringen op te halen, oude bekenden te ontmoeten en nieuwe kennissen te maken.

De toegang, alle activiteiten en koffie en thee zijn geheel gratis. Overige consumpties zijn voor een klein bedrag te verkrijgen.

De zaal gaat open op 11.00 uur en de festiviteiten duren tot 16.00 uur.

Om 13.00 uur zullen er wat toespraken gehouden worden en zal er een boekwerkje over het ontstaan en ontwikkeling van de Indische buurt gepresenteerd worden. Voor meer informatie, klik hier!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date