Historisch jaarboek: al 40 jaar

09-11-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Jaarlijks geeft de Historische Vereniging Vlaardingen (HVV) het Historische Jaarboek uit. Dit jaar is het alweer de 40e editie. Een jubileum uitgave dus! Gisteren werd in De Windwijzer aan de Schiedamseweg het eerste exemplaar uitgereikt door Wout den Breems, voorzitter van de HVV, aan burgemeester Bert Blase.

Een tweetal bijzondere artikelen vullen het boek: Frank van den Boogert geeft ons een kijkje in de geschiedenis van het openbaar vervoer in Vlaardingen: ‘Van Garage Romein naar AVAM. De historie van een Vlaardings auto(bus)bedrijf.’ Daarnaast vertelt Frits van Ooststroom het verhaal van een bekende Vlaardinger: 'Den verdienstelijken burger Anthony Knottenbelt'.

De Vlaardingse kronieken van de jaren 1965 en 2015, en de jaarverslagen van cultuurhistorische instellingen maken het boek compleet.

Het Historisch Jaarboek Vlaardingen 2016 is te koop bij boekhandel Plantage Pontier aan het Veerplein en natuurlijk bij de Historische Vereniging Vlaardingen. Voor meer info: hvv-vlaardingen.nl  . Leden van de vereniging ontvangen het boek gratis.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date