Categorieën

Service

Hiphoppionier Def P in Kroepoekfabriek

Hiphoppionier Def P in Kroepoekfabriek
Uit

Hiphoppionier Def P in Kroepoekfabriek

  • Redactie
  • 08-04-2016
  • Uit
Hiphoppionier Def P in Kroepoekfabriek

VLAARDINGEN - Op vrijdag 22 april verwelkomt De Kroepoekfabriek schrijver, schilder en hiphoppionier Def P, bekend van de Osdorp Posse. Binnenkort zit hij dertig jaar in het vak en dat moet natuurlijk gevierd worden! Def P doet dit met een nieuw soloalbum onder de titel 30xPi, plús een gelijknamige übervette tour met special guests Spinal, Engel & Just en McGyver.

Spinal is bekend van de rapformatie Nul7Negen en zijn samenwerking met Steen: Kadaverrap. Hij staat vooral bekend om zijn harde en zwartgallige doch poëtische rapstijl die je – met een beetje goede wil – ook als kunstzinnig zou kunnen beschrijven. In januari van dit jaar bracht hij zijn debuutalbum uit, getiteld Verloren Zaad. Waarvan hij op 22 april het nodige ten gehore zal brengen.

Engel & Just maken dat waar hun hart ligt: rauwe boombap hiphop waarbij samples, scratches en rapflows de muziek bepalen. Maar het zijn vooral muzikale raptracks, die gedefinieerd worden door melodie, inhoudelijke teksten, zang en instrumenten. In 2011 brachten ze Statler & Waldorf uit, hun eerste gezamenlijke album. In 2013 volgde de tweede plaat getiteld Dertig.

De afgelopen jaren zijn geen stille vaarwateren geweest voor McGyver. Zo bracht hij het album Monarchivaris uit, heeft hij voor Hef & Feis geopend in de Mezz, trad hij op tijdens het Ondergronds Verbond Festival #7, Zwarte Cross 2014 maar ook voor de koning en koningin in Almere én tijdens een mini-tour in China (beide met Classick). Na de succesvolle ontvangst van zijn Nederlandstalige mini-EP SFDC (een in april 2015 uitgebrachte 7 inch vinyl, die nog steeds verkocht wordt tot in Australië, VS, Duitsland en Spanje, is een nieuwe EP in de maak. Mét zijn vaste maat op de mic: Rickz. Samen met diezelfde Rickz (bekend van onder andere Bazz&Juice, shows in Cul de Sac, 013 Tilburg en Festival Mundial 2014) en DJ Picky brengt McGuyver rauwe rap en beats die keihard door je speakers knallen. Door HIJS is hij zelfs omschreven als ‘de Nederlandse equivalent van Joey Bada$$’.

En dan Def P. Hij is de grote grondlegger van de Nederlandstalige rap. Hij behaalde grote successen met de Osdorp Posse, waarmee hij twintig jaar door het land toerde en honderdduizenden albums verkocht.

 

VRIJDAG 22 APRIL 2016; DEF P 30xPi TOUR; Spinal, Engel & Just en McGyver; deur open: 20:30 uur, aanvang: 21:00 ; vvk: 10 euro, deur: 14 euro

Tickets: klik hier

Het volledige en actuele programma van De Kroepoekfabriek is te vinden op kroepoekfabriek.nl   

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →