Het leukste kleine filmfestival komt er aan !

11-09-2015 Uit Redactie

Dit team houdt de zaal spookvrij !

VLAARDINGEN – Op 25 en 26 september vindt alweer voor de derde keer het Vlaardings Filmfestival plaats. Tot 15 september kunnen aanstormende regisseurs en producers nog een zelfgemaakte film insturen die dan op het witte doek van de JT bioscoop aan he Veerplein te zien zal zijn. Lengte is hier geen probleem, want een gefilmde sketch van dertig seconden doet net zo goed mee als een korte speelfilm van een minuut of vijftien.

Dit jaar wordt er ook een prijs voor beste film uitgereikt. Geen Gouden Kalf, maar natuurlijk een trofee waarop hét symbool van onze stad staat: een haring. Er zit wel een voorwaarde aan: de film moet niet eerder vertoond zijn en zeker niet op YouTube voordat het festival begint.

Op het Vlaardings Filmfestival zullen om acht uur ’s avonds op 25 september alle zelfgemaakte films vertoond worden onder het motto “Made by You”. Voor slechts tien euro entree kunnen Vlaardingers zelf zien hoeveel talent straks misschien een carrière in Hollywood tegemoet gaat. Kort ervoor, ’s middags om vier uur zal op dezelfde dag een speciale editie voor scholieren worden gehouden, die daar ook voor een mooie trofee voor ‘Beste film’ strijden.

Gegarandeerd spookvrij!

Op zaterdag 26 september, de tweede dag van het Vlaardings filmfestival, is de Stadsgehoorzaal het decor van verschillende klassiekers uit de filmgeschiedenis; om half vier zal de film “Ghostbusters” uit 1984 worden vertoond in aanwezigheid van de Dutch Ghostbuster Division, die de zaal gegarandeerd spookvrij zal houden. De entree voor die middag bedraagt 8 euro.

Om zeven uur ’s avonds is er in de Stadsgehoorzaal een compilatie van Star Wars fanfilms en om kwart over acht wordt de film ‘Spaceballs’ uit 1987 vertoond. De entree bedraagt hiervoor 10 euro, maar je krijgt er dan wel een spetterend eindfeest bij met een live optreden van “The Dutch Bacon Brothers”. Kom je uitgedost als ‘Hollywoodfiguur’ dan maak je ook nog eens kans op allerlei mooie prijzen zoals een ballonvaart voor twee personen van de Luchtreiziger ballonvaarten of een waardebon voor Sneakers.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het festival  hier!, bij Sneakers Vlaardingen aan het Liesveld of de Irish pub. Wees er snel bij want op=op. Voor wie er iets extra bijzonders van wil kaken zijn er VIP kaarten beschikbaar waarbij je op vrijdag vooraf een diner en bubbels krijgt en per limousine van restaurant naar bioscoop gebracht wordt.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date