Het is weer tijd voor het leukste theaterfestival!

19-03-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zondag 25 maart is het zover: het Stadsterras! Hét tweemaandelijkse theater- en muziekfestival voor de hele familie, waarin professioneel en lokaal (cultureel) aanbod samensmelt. Tussen 13.30 en 17.30 uur is er in het hele theater van alles te doen. Van verschillende muziekoptredens en een kindervoorstelling tot spel- en knutselactiviteiten, lekkere drankjes, hapjes en leuke ontmoetingen.

Theaterworkshop van Bonte Hond
Doe mee aan de theaterworkshop en stel je zelfbeheersing op de proef! Je wordt op verschillende manieren in de verleiding gebracht om iets te doen wat eigenlijk niet mag. Kan jij de verleiding weerstaan? De Theaterworkshop begint om 13.45 uur in de Huiskamer, gratis toegang. 

Jazz aan de Waterweg en Applaus
Geniet van de muziek van Jazz aan de Waterweg swingorkest o.l.v. dirigent Michael Salter in samenwerking met het Jeugdmusicalkoor Applaus, solisten Tim van der Kooij (sax), Max Versteeg (Trompet) en crooner Ritske van der Heide. Jazz aan de Waterweg en Applaus begint om 14:00 uur in de Grote zaal, gratis toegang. 

Gonnie en vrienden (2+)
Daar heb je Gonnie, het kleine gele gansje met de rode lievelingslaarsjes. Op zoek naar al haar vriendjes. Samen maken ze allemaal grote en kleine avonturen mee. De twee voorstellingen zijn beiden uitverkocht. Gonnie en vrienden begint om 14.00 uur & 15.15 uur in de Glazen foyer. Beide voorstellingen zijn uitverkocht. 

Akoestisch duo Ginfish
Het akoestische duo heeft een verrassend vol geluid: zanger/gitarist Richard van der Raad & gitarist/zanger Ronald van Hoorn zorgen er samen voor dat zowel het vocale als het instrumentale gedeelte dik in orde is. Ginfish brengt een prettige mix van covers van sixties tot nu. Akoestisch duo Ginfish begint om 14.15 & 16.15 uur in het Theatercafé, gratis toegang. 

Swing Inn Quintet
Het Retro Swing Inn Quintet " speelt heerlijk klinkende swing en Latin jazz nummers zoals All of me, Sweet Georgia Brown, Autumn Leaves en diverse ballads en pop & blues-nummers in jazzy uitvoering! Swing Inn Quintet begint om 14.30 & 16.45 uur in de Boven foyer, gratis toegang.

FOEI (5+)
Geniet van een foute voorstelling voor stoute kinderen in de Harmonie! Want waarom zijn ongezonde dingen altijd het lekkerst en verhalen waar je slim van wordt, zo saai? En waarom mag je niet neuspeuteren, terwijl je vinger daar juist voor gemaakt lijkt? Twee jongens gaan elkaar trainen om niet te snoepen, niet op de grond spugen en niet stiekem uit bed om even met de iPad te spelen. Want slecht zijn is toch het laatste wat je wilt? FOEI (5+) begint om 15.00 uur in de Harmonie, €14,00/€11,50 (kinderen t/m 12 jaar). 

Workshop Acteer en Meer
Vind jij het leuk om te acteren? Kom dan naar de Acteer en Meer workshop en doe mee met het toneel spelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een levend schilderij maken, een sportwedstrijd - maar dan in slow motion en andere leuke theaterspelen? Workshop Acteer en Meer begint om 15.45 uur in de Beneden foyer, gratis toegang. 

Zanggroep Ratatouille
De Vlaardingse zanggroep Ratatouille presenteert met trots de nieuwe muzikale theatershow ‘Helden’. Denk aan muzikale helden, sporthelden, maar ook mantelzorgers en vrijwilligers. Het concert is afwisselend, met uiteraard met veel zang, zowel a capella als met begeleidende muzikanten. Muziek in veel verschillende stijlen, soms (nog) onbekend, maar vaak zeer persoonlijk en intiem. Zanggroep Ratatouille begint om 16.00 uur in de Boven foyer, toegang is gratis.

Villa Voice Kinderkoor
Villa Voice Kinderkoor zingt de hipste, coolste en ook mooiste liedjes van ZangExpress, Kinderen voor Kinderen en de TOP 40! De jonge zangliefhebbers zijn tussen de 6 en 12 jaar oud en hebben, speciaal voor dit Stadsterras, een show ingestudeerd met lichteffecten, danspasjes én een professionele liveband! Villa Voice Kinderkoor begint om 16.15 uur in de Grote zaal, €5,00 per persoon. 

De hele middag kunnen kleine theaterbezoekertjes in de beneden foyer knutselen, snoepen bij een candybar, trommelen en verschillende spelletjes doen! Kom je ook?Gerelateerd