Het circus is weer in de stad!

26-06-2018 Uit Vincent Wols

VLAARDINGEN – Een feestelijk gekleurde en met vlaggetjes versierde tent,  staat er sinds maandagavond 25 juni op het parkeerterrein aan de Broekweg: Geen tent uit de Vlaardingse geschiedenis uit 1018 dit keer, maar een vrolijk gekleurde, twee masten tellende circustent van de uit Duitsland afkomstige circusfamilie Bossle.

Maandagmorgen in alle vroegte kwam het circustransport van Circus Bossle aan op het parkeerterrein aan de Broekweg in Vlaardingen. Doordat het parkeerterrein bij aankomst van het circustransport nog niet helemaal leeg was – ondanks de informatieborden met een parkeerverbod –kon de opbouw van de staltent en de circustent pas later beginnen dan gepland, zo legt circusdirecteur David Bossle uit. Eigenlijk heeft hij geen tijd, want de opbouw moet verder: Woensdagmiddag om 15.00 uur is de premièrevoorstelling in Vlaardingen. De circusdirecteur helpt zelf mee met de opbouw van het familiecircus. Met grote mokers worden de stalen ankers in de grond geslagen…

Maandagavond werd het laatste stuk rondzeil aan de tent geregen. De circustent heeft een doorsnede van 18 meter en biedt plaats aan zo’n ruime 100 circusbezoekers op de tribune, stalles en loge. Circus Bossle heeft nieuwe tribunes laten maken, maar in Vlaardingen worden de oude nog een keer gebruikt. ,,Ze waren nog van onze opa'', zo vertelt David Bossle. De staltent – die onderdak biedt aan een 3 tal geiten, 2 ezels, 3 paarden  en tot slot een 6-tal pony’s – is ook al opgebouwd. Lief en nieuwsgierig, komen de dieren op je aflopen…

,,Nederland is een mooi land om met het circus onderweg te zijn'', zo vertelt David Bossle. ,,Er zijn hier niet zoveel circussen als in Duitsland'', voegt hij toe. Toch is het moeilijk om aan te kondigen dat het circus de stad aan doet: niet elke gemeente staat het toe dat kosteloos reclameborden geplaatst worden, of dat circusposters in winkels of andere gelegenheden opgehangen worden, en dat is een moeilijkheid voor de circusondernemingen.

Toch zijn ze optimistisch: ,,Zolang er kinderen geboren worden, zal er circus zijn'', aldus David Bossle en  zijn vrouw Tunita. Zij vormen de directie van Circus Bossle. Zij komen uit echte circusfamilies, die al vele generaties met het circus onderweg zijn. Enkele jaren geleden vonden zij de tijd rijp om – samen met hun kinderen, Dennis, John-Leon, Loreen, Antonio, Steffie en kleinkinderen Caitlinn en Jaslene – een eigen circusonderneming te starten.

Twee jaar geleden was het circus voor het laatst in Vlaardingen. Met veel passie verzorgt de circusfamilie Bossle met elkaar ook dit jaar weer een gevarieerde voorstelling, met dieren, clown en nog veel meer verrassingen.  Het circus hoopt ook dit jaar weer veel bezoekers uit Vlaardingen en omstreken te verwelkomen op het parkeerterrein aan de Broekweg. Kaarten zijn dagelijks verkrijgbaar aan de circuskassa van 11:00 tot 12:00 uur. Komt dat zien èn piste vrij! 

Circus Bossle heeft voorstellingen van woensdag 27 juni tot en met zondag 8 juli  Op maandagen, dinsdagen en donderdagen is er geen voorstelling. Voor meer informatie, kijk op: www.circus-bossle.nl/tour.html  . De circusfamilie zal u gastvrij ontvangen op het parkeerterrein aan de Broekweg in Vlaardingen.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date