Hergebruik is hip...blijvende herinneringen

05-08-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Annemarie Kattestaart leerde handwerken van haar oma en is haar hele leven al bezig met textiel. Op de lagere school maakte ze kleertjes voor haar Barbie en breidde en haakte knuffels. Later borduurde zij diverse tafelkleden voor de uitzet (dat deed je toen nog) en voor de babykamer kwamen geborduurde gordijnen.

Voor de opgroeiende kinderen en haarzelf zat zij regelmatig achter de naaimachine, en maakte soms van 2 gedragen broeken 1 goede voor haar zoons. Toen begon het hergebruiken al………….. In 1996 verhuisde zij met haar gezin naar Rozenburg en was er jaren weinig tijd voor handwerken. Toen het weer wat rustiger werd heeft zij de naalden weer opgepakt en veranderde het nuttige handwerken in het maken van ‘kunst’.

Tegenwoordig is hergebruiken van textiel hip, mede onder invloed van de huidige tijd. In kringloopwinkels koopt Annemarie antieke gehaakte kleedjes en oude kruissteek borduurwerken en maakt daar de mooiste werken van; zijden bloesjes veranderen in Kerstballen, vazen worden omgehaakt, windlichten gehaakt, tassen van jeans enzovoorts. Toen van iemand de vraag kwam of zij ook van haar, onlangs overleden, opa’s kleding iets moois kon maken begon het creëren van een ‘blijvende herinneringen’. Van kleding van overleden dierbaren maakt zij nu mooie creaties zodat de herinnering blijft. Het gebruik van stropdassen hierbij inspireerde haar tot het hergebruik van stropdassen.

Annemarie Kattestaart exposeert nu in woonzorgcentrum Vaartland aan de Dillenburgsingel tot en met 30 september. Op vrijdag 9 augustus wordt de tentoonstelling “Hergebruik is hip…blijvende herinneringen” officieel geopend om 14.30 uur.



Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »








Altijd Up-to-date