Henry van Loon: surreëel en hilarisch

14-11-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het Parool noemde hem één van de getalenteerdste komieken van Nederland: Henry van Loon. De afgelopen jaren heeft Van Loon zich een bijzondere comedystijl eigen gemaakt, waarin hij stand-up, knappe typeringen van de meest uiteenlopende mensen, liedjes en visuele grappen combineert. In zijn voorstellingen maak je op hilarische wijze alle levens die hij nooit heeft geleefd, tóch even mee. Herkenbare vertrekpunten uit het dagelijks leven, die algauw krankzinnig surreëel worden. En met succes! 

In zijn vierde, hilarische voorstelling Sleutelmoment vertelt Van Loon hij hoe hij opgroeide op het platteland van China, zonder ouders maar met de warmte en wijsheid van zijn lieve oma. Ook laat hij zien hoe snel het kan gaan. Het ene moment zit je nog in je overcomplete schuur aan een bromfiets te sleutelen, het andere moment word je opperhoofd van een indianenstam. Maar niet voordat je als trots gezinshoofd met oergezellige kinderen hebt laten zien hoe gastvrijheid bedoeld is. Ondertussen speel je de lead in een musical. Het zou zomaar kunnen. Althans, in het universum van Henry van Loon. 

Vrijdag 24 november 2017, aanvang 20:30 uur (deuren open 19:30 uur), toegang € 19,00. Kaarten kunnen worden besteld via www.stadsgehoorzaal.nl, daar is uiteraard ook het volledige en actuele programma van de Stadsgehoorzaal te vinden.Gerelateerd