Hela, roept de akela !

09-09-2015 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Toen de jeugdvrienden Arie van Ballegooie, Rocco di Cabrio en Gilles de la Tourniquette 10 jaar geleden hun bandje “de Wannebiezz” oprichtten, hebben zij zich meteen over het repertoire van het Cocktail Trio ontfermd. Dit legendarische trio heeft een schat aan liedjes nagelaten, die het waard zijn om tot in lengte van dagen te worden vertolkt. Hoewel ze de tand des tijds prima hadden doorstaan, poetsten Arie, Rocco en Gilles de liedjes een beetje op en goten er een Wannebiezz-sausje overheen. Het grootste compliment kregen zij in 2012 toen Ad van der Gein ze, op zijn 90e verjaardag, vertelde trots te zijn dat hun ‘Cocktail Trio repertoire’ op deze wijze werd doorgegeven aan een nieuwe generatie.

De Wannebiezz presenteerden zich, met hun deelname aan Holland’s Got Talent, met de ‘Cocktail’ cover “Hela, roept de akela” en dat is blijkbaar in het collectieve geheugen blijven hangen. Hoewel velen de titel “Rollebollebollen in het bos” hanteren. Keer op keer werd de vraag gesteld waarom dit liedje nog (steeds) niet op single was uitgebracht. In een jaar dat de Wannebiezz niet alleen hun 10 jarig bestaan vieren, maar ook het eerste lustrum van hun Theaterfeest “Ol de wee”, geven de Wannebiezz gehoor aan de wens van hun trouwe fans. Daarom op veler verzoek, en niet in de laatste plaats van de heren zelf, werd in samenwerking met Kees Tel van de cover een 2015 versie gemaakt.

In combinatie met de videoclip (die binnenkort verschijnt), van de hand van New Sense Media, leverde het weer een vrolijk nummer hoort die onmiskenbaar bij de Wannebiezz hoort. Het Cocktail Trio bracht de single in 1969 uit, maar het lied blijkt al veel ouder te zijn. De oorspronkelijke titel is “Ging gang goolie” en het is een Engels padvindersliedje uit begin 1900. Wat de Wannebiezz betreft heeft Scouting Nederland er weer een lijflied bij. Dus met zijn allen in een lange rij achter de akela aan het bos in en Lekkerrrr rollebollebolle in het bos, in het bos!!

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date