Categorieën

Service

Hans de Groot exposeert in De Groene Luiken

Hans de Groot exposeert in De Groene Luiken
Uit

Hans de Groot exposeert in De Groene Luiken

  • Redactie
  • 04-10-2021
  • Uit
Hans de Groot exposeert in De Groene Luiken
VLAARDINGEN - De Schiedamse kunstenaar Hans de Groot (1955) exposeert tot 6 december in aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 met portretten in olieverf.

Hans is een Schiedamse amateur kunstenaar die al zijn hele leven tekent en schildert maar zich pas de afgelopen tien jaar intensiever en meer serieus is gaan bezighouden met zijn hobby. Dat begon in 2010 als leerling in het Schiedamse atelier van de Vlaardingse kunstenaar John Laurens waar wekelijks naar levend model werd gewerkt. 

Toen John Laurens in 2014 stopte met zijn activiteiten in Schiedam besloot een aantal van de cursisten – waaronder Hans – de activiteiten in het atelier aan de Oranjestraat in Schiedam voort te zetten onder de naam Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam. Daar wordt nu nog steeds bijna dagelijks getekend en geschilderd en Hans is daar inmiddels ook een van de docenten. Cursisten van AKCS exposeerden eerder dit jaar in De Groene Luiken.

De laatste jaren heeft Hans zich met name toegelegd op het schilderen van portretten in olieverf. De expositie in De Groene Luiken omvat een dertigtal van zijn werken. Dat werk kenmerkt zich met name door het impressionistische karakter waarbij het weergeven van een sfeer vaak belangrijker is dan het precies uitwerken van de gelaatskenmerken van de geportretteerde.

Bent u nieuwsgierig geworden naar het werk van Hans, dan bent u van harte welkom om het werk tijdens de openingstijden van het aanloophuis te komen bekijken. De Groene Luiken is dagelijks van 13.00 -16.00 uur open m.u.v. de maandag. Om drukte te vermijden, is het bezoek op een doordeweekse dag aan te raden.

Aanloophuis De Groene Luiken

Oosthavenkade 8, Vlaardingen

Meer over Aanloophuis De Groene Luiken →