Categorieën

Service

Hans Bakker exposeert in de Groene Luiken

Hans Bakker exposeert in de Groene Luiken
Uit

Hans Bakker exposeert in de Groene Luiken

  • Redactie
  • 13-08-2020
  • Uit
Hans Bakker exposeert in de Groene Luiken
VLAARDINGEN - In aanloophuis de Groene Luiken is momenteel werk te zien van Hans Bakker in het aanloophuis, dat hijzelf omschrijft als: Schilderkunst met gemengde technieken, abstracte vormen en composities.  

,,Ideeën en intuïtie werk ik uit in mijn schilderijen door middel van verschillende ritmes en kleurrijke vormen. Soms worden verschillende lagen verf opgebracht of materialen toegevoegd om de juiste structuren te verkrijgen.  Schilderijen getuigen van emotionaliteit, soms mystiek en magisch. Verfstreken die verwijzen naar de gedachten die in mij op komen. Uitingen van emoties, weerspiegelingen van gevoelens. Veelal geïnspireerd door het dagelijkse leven en toevallige omstandigheden. Dik opgezette strepen tot dun uitlopenden.

In de abstracte kunst kan ik mijn emoties de vrije loop laten. Kleuren verfstrepen en soms papierbanen of zand vormen een wirwar van doordachte lijnen en strepen waarin mijn onbekende wereld zich verbergt. Maar toch laat ik het materiaal zijn eigen gang gaan, door hier en daar wat bij te sturen. Verfstreken die soms verwijzen naar mensen en landschappen. Vorm, kleur, emotie, wensen, gedachten en dromen zijn zichtbaar in mijn werk. Acrylverf, stift, potlood, inkt en oliepastels zijn vaak de mediums waarmee ik werk. Het werk laat veel fantasie toe. Men is vrij om zelf in te vullen, om er zelf een mening over te hebben. De krachtige beweging en ontladen spanningen maakt meestal wel iets los

de expositie is te zien tot 28 september. Normaal gesproken bent u tijdens de openingstijden van het aanloophuis de Groene Luiken, aan de Oosthavenkade 8 altijd van harte welkom. De openingstijden zijn momenteel beperkt tot vrijdag- zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur en het aantal bezoekers is beperkt tot vijftien per uur.

Aanloophuis De Groene Luiken

Oosthavenkade 8, Vlaardingen

Meer over Aanloophuis De Groene Luiken →