Gezocht: Windwijzer! (maar heeft die wel bestaan?)

19-06-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Zaterdag 27 juni start de 2e editie van het Stadsstrand aan de Nieuwe Maas. Het strand en het vuurtorentje zijn dan klaar om deze zomer een lekkere en veilige plek te bieden om te komen chillen. Je bent wel verplicht om te liggen of te zitten maar is dat niet juist de opzet van een strand?

Er is nog wel een mysterie op te lossen. Het vuurtorentje op het Stadsstrand stond jaren geleden tegenover het Museum Vlaardingen en maakte onderdeel uit van De Joon, het gebouw met de studio van waaruit Omroep Vlaardingen haar uitzendingen verzorgde. Volgens de mannen van De Vlaardingse Bierbrouwerij, producent van het Vulcaan bier, stond er ooit een hele mooie vergulde windwijzer op het vuurtorentje. Die zou verdwenen zijn bij het takelen en transport in 2014 van het torentje. Dat kunnen ze echter niet hard maken en op oude foto’s is deze ook niet zichtbaar. Enkel iets wat mogelijk goudkleurig geverfd is, maar dat lijkt eerder een ‘stangetje met bolletje’ op de top, dat recht omhoog wijst.

Bierbrouwer Guido de Jong bezweert desondanks bij hoog en laag dat er wel degelijk een windwijzer op stond, maar daarbij wordt hij tegengesproken door een aantal oud medewerkers van de omroep die in De Joon gewerkt hebben. We denken dat Guido er zo maar een kratje Vulcaan op zet als hij gelijk krijgt, of ongelijk. Hij vraagt in ieder geval om mee te helpen zoeken en als je meer informatie hebt, laat dan een berichtje achter via 06-10026781, als je wilt natuurlijk anoniem.

Guido: ,,Misschien kunnen we het mysterie van de verdwenen windwijzer met jullie hulp oplossen en de kap weer compleet maken nog voordat we open gaan’’.

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date