Geuzenexpositie en fototentoonstelling

07-03-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De maand maart staat in Vlaardingen in het teken van het geuzenverleden. Op verschillende locaties in de stad worden er culturele en educatieve activiteiten georganiseerd om de Vlaardingers bewust te maken van het gedachtegoed van de verzetsgroep 'de Geuzen'. De Geuzenexpositie is een vast onderdeel van de Geuzenmaand.

Dit jaar hebben zestien beeldend kunstenaars hun visie gegeven op het thema 'identiteit'. In sommige delen van de wereld is het gevaarlijk om te zeggen wat je denkt of om uit te dragen wat je voelt. De door curator Frans de Winter samengestelde tentoonstelling laat het publiek stil staan bij de vrijheid die men in Nederland heeft om een eigen identiteit te mogen uitdragen. De werken worden tentoongesteld op drie verschillende locaties: Museum Vlaardingen, het Stadskantoor en KADE40. De officiële opening van de Geuzenexpositie vindt plaats op zaterdag 11 maart om 16.00 uur in Museum Vlaardingen. met een voordracht van Edita Hasovic. Na de openingshandeling komen de gasten naar KADE40 (vanaf 16.45 uur). Hier meer beeldende kunst en een voordracht van Stadsdichter Junior Mara van der Vlis.

Aanvullend is er een fototentoonstelling in de Windwijzer, georganiseerd door Beaty Czetö.

De expositie is te bezoeken tot en met vrijdag 30 maart tijdens de openingstijden van de verschillende instellingen. De fototentoonstelling in de Windwijzer loopt tot en met 6 april.

Gerelateerd