Gesloten Museum Vlaardingen toch zichtbaar

18-04-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Inmiddels is Museum Vlaardingen, net als zo’n beetje heel Nederland, alweer ruim een maand gesloten. ,,Het blijft onwerkelijk en zelfs surrealistisch om in een leeg museum rond te lopen'', aldus museumdirecteur Leanne Selles. ,,Gelukkig zijn de medewerkers en de vrijwilligers van het museum nog allemaal gezond. Hoewel we geen publiek in het museum ontvangen, proberen we op allerlei manieren om wel zichtbaar te blijven, bijvoorbeeld door tentoonstellingen online beschikbaar te stellen. Zo kunt u er toch alvast een beetje van genieten. Ook hopen we op deze manier uw nieuwsgierigheid te wekken, zodat we u straks weer in het museum mogen begroeten. Wanneer, en onder welke omstandigheden dat zal zijn, weten we helaas nog niet. Maar we weten wel dat het voorlopig nog niet ‘business as usual’ zal zijn. Daarom zijn ook wij druk bezig met het uitwerken van een scenario waarin het voor bezoekers, vrijwilligers en medewerkers veilig en verantwoord is om de deuren van het museum weer te openen.
Ik kan haast niet wachten!''

Tentoonstellingen online


Den Juisten Tijd
De Geuzenmaandtentoonstelling ‘Den juisten Tijd’, was pas één week geopend toen het museum, Kade 40 en de Grote Kerk hun deuren moesten sluiten. Gelukkig is er een prachtige film van de tentoonstelling gemaakt, zodat u alle kunstwerken alsnog kunt bekijken. U ziet hem hierboven op Vlaardingen24.

Als de lichtjes weer eens branden gaan. Muziek van de bevrijding
Hoewel de lichtjes in het museum op dit moment helaas niet branden, is het gelukkig wel mogelijk om de mooiste liedjes uit de tentoonstelling ‘Als de lichtjes weer eens branden gaan. Muziek van de bevrijding’ online te beluisteren. Met trots presenteert Museum Vlaardingen een online audiotour die u meevoert naar de wereld van de amusementsmuziek van de jaren dertig en veertig. Ga achterover zitten en geniet van de liedjes die vóór, tijdens en vooral na de oorlog zijn gespeeld en gezongen!Gerelateerd