Geslaagde opening nieuw theaterseizoen

27-09-2016 Uit Redactie

fotografie: Ton Delfos

VLAARDINGEN - Ondanks het mooie weer, was het zondagmiddag toch gezellig druk bij de officiële opening van het nieuwe theaterseizoen in de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen. Ruim 650 bezoekers hebben genoten van de previews en overige optredens op het Stadsterras XL.

De grote zaal was tijdens de openingsact compleet gevuld. Leerlingen van dansschool Demi Point en zelfstandig dansdocente Jessica Borsboom vulden groepsgewijs het podium. Op het hoogtepunt van de act werden ze begeleid met opzwepende ritmes van Latin Culture Brass(band) uit Spijkenisse. De dans eindigde met een luide knal en rode confetti. Een goede start voor het nieuwe theaterseizoen. En een act die een goede afspiegeling geeft van de doelstelling van de Stadsgehoorzaal; het theater voor de stad, dat niet alleen draait om de professionele voorstellingen, maar vooral ook een podium biedt aan lokaal en regionaal talent en staat voor samenwerking tussen de vele spelers in het culturele veld in Vlaardingen.
 

Previews


Deze middag kon het publiek alvast voorproefjes nemen van tal van voorstellingen die het komend theaterseizoen in de Stadsgehoorzaal gespeeld zullen worden. De Wannebiezz waren uiteraard goed bezocht, maar ook Herman in een bakje geitenkwark en de previews van de lokale gezelschappen konden op enthousiast publiek rekenen. Voor de muziekliefhebbers waren er optredens van o.a. Speelman & Speelman en the Amazing Stroopwafels.

Ook de muzikale afsluiter was een mooi staaltje van samenwerking tussen verschillende Vlaardingse partijen. Luuk Kranenburg van drumschool Q-Percussion en gitarist Iwan de Reus van Popschool de Reus sloegen deze middag de muzikale handen ineen, samen met Martin Bakker (o.a. het Groot Niet Te Vermijden) en zorgden voor een spetterend optreden.

Gerelateerd