Categorieën

Service

Geen zin in een saaie herfst?

Geen zin in een saaie herfst?
Uit

Geen zin in een saaie herfst?

  • Advertorial
  • 06-09-2014
  • Uit
Geen zin in een saaie herfst?

VLAARDINGEN - Heb jij geen zin in een saaie herfst? Schrijf je dan in voor een leuke cursus. KADE40, het centrum voor Kunst en Cultuureducatie in Vlaardingen, is de plek om een leuke cursus, workshop of lezing te volgen. Van jong tot oud, van filosofie tot houtbewerken. Het kan allemaal, gewoon in eigen stad. 

Filosofie en cultuur
KADE40 start dit seizoen met maar liefst twee filosofiecursussen. De ‘Inleiding in de Esthetica’ geeft een overzicht van de rijkdom van de filosofische benaderingen van de kunst. Met behulp van aansprekende voorbeelden worden de theorieën van de verschillende filosofen aannemelijk gemaakt en gezamenlijk kritisch besproken. Na deze cursus beschik je over een goed overzicht over de geschiedenis van de kunstfilosofie. Start 24 september a.s. 

In de ‘Filosofische Leeskring’ leer je de werken van de grote filosofen lezen én begrijpen! Onder begeleiding van een geschoold filosoof wagen we ons aan een aantal belangrijke filosofische werken. Start 29 september a.s., 1x per 2 weken. Voor beide cursussen is geen voorkennis nodig.

In ‘La Bella Italia’ snuiven we gedurende vier taal- en cultuurlessen de Italiaanse cultuur op. De lessen worden aangevuld met twee lessen Italiaanse filmgeschiedenis, waarbij de verschillende stromingen, regisseurs, acteurs en actrices vanaf 1900 de revue passeren. Start 24 september a.s. 

Houtbewerken
Werk je liever met je handen, dan is de cursus Houtbewerken iets voor jou. In het Hout-atelier leer je ambachtelijk werken met hout. Dat kan van alles zijn: een dienblad, een wijnrek, een spiegel, een vogel- en voederhuisje of het restaureren van bijvoorbeeld je bijzettafel. Start 24 september a.s. 

Tekenen & Schilderen
Tijdens de ‘Oriëntatiecursus Tekenen & Schilderen’ komen de verschillende technieken en -materialen van tekenen en schilderen aan de orde. De lessen worden door drie teken- en schilderdocenten van KADE40 gegeven, ieder met hun eigen specialiteit. Zo kom je er vanzelf achter of je wilt schilderen, tekenen of aquarelleren, met welke materialen je het liefst werkt en welke docent bij jou past. Start 22 september. 

Theater, zang en dans
Bij KADE40 worden er theater-, zang- en danslessen gegeven. Voor jong en oud, voor ieder wat wils. Voor de theaterlessen werken wij samen met het Hofpleintheater, maar ook met eigen docenten. Het Hofpleintheater start vanaf 17 september. De eerste lessen zijn proeflessen, dus voor iedereen toegankelijk en gratis bij te wonen. De verschillende theater-, dans- en muzieklessen van de KADE40 docenten starten op zaterdag 20 september. Er zijn al mogelijkheden vanaf 4 jaar. 

Uitfestival
Zaterdag 13 september is KADE40 aanwezig op het Uitfestival. In en rondom onze gele auto kun je genieten van muziek, meedoen aan een van de workshops of je laten informeren over de verschillende mogelijkheden van KADE40. 

Het complete aanbod en informatie over inschrijven, kosten en data is te vinden op www.kade40.nl.

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →