Categorieën

Service

Geef ook een Tientje voor Taal!

Geef ook een Tientje voor Taal!
Uit

Geef ook een Tientje voor Taal!

  • Redactie
  • 30-03-2016
  • Uit
Geef ook een Tientje voor Taal!

VLAARDINGEN - Wie het Vlaardingse nieuws een beetje bijhoudt, komt regelmatig een gedicht tegen van de Stadsdichter. Hij geeft gevraagd en ongevraagd zijn visie op actuele gebeurtenissen in de stad. Poëzie kan mensen raken met weinig woorden. Poëzie kan een groots verhaal vertellen in een paar simpele woorden. Een gedicht brengt nuance in de taal, omdat het een beroep doet op de verbeelding. Dat haalt de scherpe kantjes van de actualiteit, die vaak koud en zakelijk bij ons binnenkomt. Wat dat betreft kan poëzie dezelfde impact hebben als cabaret.

In tegenstelling tot zijn voorgangers ontvangt de huidige Stadsdichter Look J. Boden geen subsidie voor zijn werkzaamheden. Daarom is hij voor de organisatie van een wedstrijd en de productie van een boekje op zoek naar donateurs. Hij kreeg al een bedrag van de Vlaardingse Cultuur Stichting en de Rotary, maar hij heeft nog een beetje nodig om de laatste loodjes te dragen.

Bent u de oneliners op Twitter ook een beetje beu? Vindt u nuance belangrijk? Geef dan een Tientje voor Taal! Dan kan de Stadsdichter zijn werk blijven doen, geschiedenis blijven schrijven, nieuws blijven duiden en eind 2016 een waardige opvolger zoeken voor de volgende periode.

Stort uw Tientje voor Taal op IBAN NL37RABO 01310.75.683 van de Stichting Anders Kijken in Vlaardingen. In ruil daarvoor krijgt u in 2017 een gesigneerd exemplaar van de  Stadsdichtersbundel van Look J. Boden, met daarin een vermelding van uw eigen naam als dank!