Ga kunst kijken bij de Open Ateliers!

28-09-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Ruim 30 beeldende kunstenaars presenteren op 1 en 2 oktober hun werken en hun werkwijzen tijdens de Open Ateliers. Bezoekers kunnen maar liefst 17 adressen afschuimen om te ontdekken hoeveel variatie er is in de Vlaardingse kunstwereld. Wie de kunstenaars allemaal bij elkaar wil ontmoeten, kan op 30 september terecht bij de feestelijke opening in KADE40.

De editie van 2016 is in nog geen maand opgezet. Nadat de organisator van de eerdere edities te kennen had gegeven dat zij pas op de plaats zou maken, stak een aantal kunstenaars de koppen bij elkaar. Vervolgens heeft Stichting Anders Kijken de organisatie en de communicatie op zich genomen. ,,In ongeveer anderhalve week tijd hebben we bijna 35 kunstenaars bij elkaar gevonden om mee te doen’’, zegt woordvoerder en stadsdichter Look J. Boden. ,,Zeker vanwege de tijdspanne dacht ik dat we op veel minder deelnemers zouden zitten, maar dit overtreft de stoutste dromen’’.  Lang niet alle disciplines zijn vertegenwoordigd, maar de variatie is toch behoorlijk groot: van fotografie tot schilderkunst, van assemblage tot installatie, van textiele kunst tot tekenwerk en nog enkele disciplines daartussenin.

Het evenement is zo snel opgezet, dat er nauwelijks tijd was om sponsors te vinden. ,,Geld is altijd een belangrijke factor als je dingen organiseert’’, zegt Boden. ,,Ook nu was het wel weer even spannend. Maar goed, we hebben toch nog wat bij elkaar weten te brengen. De Open Ateliers worden voor een groot deel gedragen door de kunstenaars zelf. Daarnaast hebben wij een beroep mogen doen op de Gemeente Vlaardingen en draagt ook KADE40 een deel bij. Het is allemaal niet zo heel spannend, maar al met al hebben we een budget waarmee we van de grond komen. Met vereende krachten en snel schakelen kom je een heel eind’’.

 

Opening

De opening van het evenement vindt plaats op 30 september om 17.00 uur in KADE40. Wethouder Cees Oosterom zal het officiële moment inluiden, gevolgd door poëzie van de Rotterdamse dichter Max en muziek van het duo Sjors & Eef.

Vanaf dat moment is tot en met 14 oktober tijdens de reguliere openingstijden een overzichtstentoonstelling van alle deelnemers te bekijken in KADE40. In het weekend van de Open Ateliers draait het cultuurhuis mee in de openingstijden van de deelnemers, van 11.00 tot 17.00 uur.

Een actuele lijst van deelnemers staat op www.kunstencultuur.net  en via een handige meeneemflyer voor onderweg (verkrijgbaar bij Kade40, Bibliotheek, Stadhuis, Cultuurwerkplaats, Museum, boekhandel).

Meer info Facebook via deze link

Web: kunstencultuur.netGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date