Frantz in Filmtheater Het Zeepaard

06-02-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Filmtheater Het Zeepaard vertoont deze week de film Frantz. Frantz is de vijftiende speelfilm van François Ozon (Sous le Sable, 8 Femmes, Une Nouvelle Amie) en losjes gebaseerd op Broken Lullaby van Ernst Lubitsch. In prachtig zwart-wit, met af en toe wat kleur, vertelt Ozon een verhaal van verlies en liefde in de nadagen van de Eerste Wereldoorlog.

Het is 1919, in een Duits dorpje bezoekt Anna elke dag het graf van haar verloofde Frantz die sneuvelde aan het front in Frankrijk. Op een dag ziet ze de Fransman Adrien bloemen op zijn graf leggen. De aanwezigheid van Adrien zo kort na de Duitse nederlaag verhit de gemoederen in het dorp, maar hij laat zich niet zomaar afschrikken. Hij is naar Duitsland gekomen om zijn respect te tonen aan een jongen die in dezelfde oorlog vocht als hij. Maar waarom zoekt hij juist Frantz op? De ontmoeting tussen Anna en Adrien veroorzaakt onzekerheid en verdriet maar biedt hen ook een bijzondere kans om de oorlog te verwerken.

De film wordt vertoond op donderdag 9 februari om 20.30 uur en zondag 12 februari om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl. De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.