Categorieën

Service

Franse muzikale avond over Piaf & Brel

Franse muzikale avond over Piaf & Brel
Uit

Franse muzikale avond over Piaf & Brel

  • Redactie
  • 04-05-2017
  • Uit
Franse muzikale avond over Piaf & Brel
VLAARDINGEN - Dinsdagavond 9 mei verzorgt Pieter Steehouwer met medewerking van accordeonist Peer van der Burgh een lezing over twee beroemde vertolkers van het Franse chanson: Edith Piaf en Jacques Brel.

Edith Piaf (1915-1963)
Bijna iedereen heeft wel eens iets beluisterd van Edith Piaf en kent een aantal van haar chansons die wereldberoemd zijn geworden. Wie haar hoort zingen: ‘Non , je ne regrette rien’, wordt meteen ontroerd door die bijzondere stem die we meteen herkennen. In de lezing laat Pieter Edith Piaf herleven via haar chansons, die alles vertellen over het turbulente leven van deze unieke vrouw.

Jacques Brel (1929-1978)
Jacques Brel wordt vaak door zijn publiek beschouwd als een sensationele, gevoelige en grootmoedige artiest. Zijn teksten en talrijke interviews stellen hem voor als een wat gewone man die een enorme aantrekkingskracht heeft. In de voetsporen van zijn leven blijft hij de man die iedereen overtuigt om 'zijn leven te leven'. Tijdens de lezing volgen we Jacques Brel aan de hand van zijn chansons en beeldfragmenten. Wie meer inzicht wil krijgen in het leven en werk van theaterfenomeen Jacques Brel, mag deze lezing niet missen.

Pieter Steehouwer en Peer van der Burgh
Als docent Franse taal en letterkunde heeft Pieter Steehouwer altijd grote belangstelling gehad voor het Franse chanson. Daarom geeft hij er regelmatig lezingen over. Hij hoopt daarmee ook bij anderen de interesse hiervoor te vergroten. En met de muziek van de veelzijdige accordeonist Peer van der Burgh waant u zich in Frankrijk.

Naast de muziek en de lezing kunt u ook genieten van Franse hapjes en drankjes.

Waar en wanneer
* Datum: dinsdag 9 mei
* Tijd: van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
* Centrale bibliotheek, Waalstraat 100

Toegang
* € 5,00 voor leden; € 7,50 voor niet leden; Vrijwilligerspas € 2,50 korting inclusief Franse hapjes en drankjes.

Aanmelding
* via e-mail: [email protected]
* telefonisch: 010-4343222
* of bij de klantenservice in de bibliotheekvestigingen

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →