Frans drama in Filmtheater Het Zeepaard

28-08-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In Filmtheater Het Zeepaard draait deze week de de film Sage Femme van regisseur Martin Provost, met onder meer Catherine Deneuve, Catherine Frot en Olivier Gourmet.
 

Het verhaal

Béatrice, een glansrol van filmdiva Catherine Deneuve, leeft er ondanks haar leeftijd nog lustig op los. Claire, een even mooie rol van Catherine Frot, leeft veel bedaarder. Zij is verloskundige (in het Frans "sage-femme", dat net als ons vroegere woord "vroedvrouw" ook "wijze vrouw" betekent) en heeft haar hele leven gewijd aan anderen. Naast de onzekerheid over het voortbestaan van haar kliniek wordt haar leven nog verder overhoop gehaald door de plotselinge terugkeer van Béatrice, de vroegere maïtresse van Claire's overleden vader. Béatrice is in alles haar tegenpool; luid, kleurrijk en egocentrisch. De vrouwen waren elkaar al lang uit het oog verloren en Claire vraagt zich dan ook af waarom Béatrice na al die jaren weer opduikt.

Sage Femme draait op donderdag 31 augustus om 20.30 uur en op zondag 3 september om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl  

De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.