Frans Assenberg over de jaren na de oorlog

16-02-2020 Uit Redactie

Frans Assenberg bij de presentatie van zijn boek

VLAARDINGEN - Op donderdag 20 februari houdt Frans Assenberg in Museum Vlaardingen een lezing over de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Hij schreef er in 2018 een boek over, maar er valt nog heel veel meer te vertellen over deze moeilijke tijd.

Met deze lezing staan de Vrienden van het Museum stil bij het feit dat 75 jaar geleden Nederland van de Duitse overheersers werd bevrijd: mei 1945. Er breekt dan in ons land voor velen een enorme feestvreugde los die soms maanden aanhield. De schade aan Vlaardingen viel eigenlijk wel mee kijkend naar Rotterdam en andere kapotte steden. Maar er was ook veel teleurstelling en schaarste.

De deuren gaan open om 19:30 uur en de lezing begint om 20:00 uur. De toegang is voor leden van de Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen gratis. Niet leden betalen 5,00 euro per persoon (inclusief een kopje koffie).

Aanmelden kan via https://museumvlaardingen.nl/vrienden/agenda/inschrijven-lezingen maar als u gewoon binnenloopt is dat waarschijnlijk ook geen probleem.Gerelateerd