Filmavond in De Windwijzer

14-10-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Vrijdag 25 oktober wordt in De Windwijzer de film Capharnaüm (Libanon, 2018) vertoond. De film wordt voorafgegaan door een maaltijd.

Zain is ongeveer 12 – ongeveer, want zijn ouders hebben nooit aangifte van zijn geboorte gedaan. Ze leven onder armoedige omstandigheden in een flat in Beiroet en de ouders zijn niet bij machte om hun kinderen fatsoenlijk te onderhouden. De kinderen zorgen voor meer inkomsten dan de vader. Als zijn lievelingszusje Sahar wordt uitgehuwelijkt (veel te jong, maar voor het geld), knapt er iets bij Zain en loopt hij weg. Bij de Ethiopische vluchtelinge Rahil, die illegaal in het land verblijft, lijkt hij een veilig plekje te vinden, maar dat blijkt tijdelijk. Rahil wordt opgepakt en Zain zit ineens opgezadeld met de baby van Rahil.

De rollen van Zain en enkele anderen worden niet gespeeld door ervaren acteurs, maar door mensen die door regisseuse Labaki van de straten van Beiroet zijn geplukt. Ze hoeven niet te acteren, maar zijn zoals ze zijn. Zain is een ontwapenend, geestdriftig mannetje, je sluit hem onmiddellijk in je hart. De film is hartverscheurend en hartveroverend, rauw en realistisch, mooi en zwaar. Welke keuzes maken mensen onder deze moeilijke omstandigheden? Wie kun je vertrouwen en wie niet? En loopt het uiteindelijk goed met Zain af?

Kosten : € 6 per filmbezoek (inclusief koffie/thee bij binnenkomst en een drankje na afloop) en € 13,50 voor maaltijd + film. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Inloop voor de maaltijd is tussen 17.30 en 18.00 uur. Om 18.00 uur wordt gestart met de maaltijd. De film bezoeken zonder aan de maaltijd deel te nemen kan natuurlijk ook. U kunt reserveren via: info@dewindwijzer.nl. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date