Fiat Cinquecentos toeren door Vlaardingen

18-09-2022 Uit Redactie

Fotografie: Paul Meuldijk

VLAARDINGEN - Vanochtend kon je rond elf uur vanaf café The Pittstop een bonte stoet van 40 klassieke Fiat 500's door Vlaardingen zien trekken. Aan het eind van de middag, rond 16.00 uur- is The Pittstop ook de eindbestemming van de toertocht.

De toertocht is geregeld door Annemiek van Puffelen van de Fiat 500 Club Nederland. Ze heeft een route uitgestippeld die start bij chauffeurscafé The Pittstop aan de Doggerstraat in Vlaardingen. Daar wordt koffie gedronken met erbij een ijzerkoekje in de vorm van speciaal voor de gelegenheid gemaakte Fiatjes 500.

De tocht ging via Maassluis, Schipluiden, het Westland, Hoek van Holland, Delft, Kethel en Schiedam. Annemiek draagt de toertocht op aan haar in februari op 59-jarige leeftijd onverwacht overleden vriend Guus Maier.

Annemiek is geboren aan de Polderweg in Kethel en op haar 24-ste verhuisd naar Schiedam West en nu wonend in Schiedam Nieuwland. Zij is al sinds de jaren tachtig lid van de Fiat 500 club. Met haar ex-man maakte ze vele ritten met dit iconische model auto in eigen land, maar ook naar Italië waar jaarlijks in Garlenda uit heel Europa fans van de Fiat 500 bijeenkomen. Meer dan duizend klassieke Fiat 500's zijn er dan. En 40 daarvan dus vandaag in onze regio, waarbij collega fotograaf Paul Meuldijk het tafereel vastlegde.

 

Bekijk de foto'sBedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date