Festival Schrijfdorst voor horend en doof: Schrijven, voordragen en dichten in gebaren

05-10-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Festival Schrijfdorst in Vlaardingen is voor schrijvers, lezers, voordragers en toehoorders – horend en doof. Op zondag 13 oktober staat genieten van boeken, schrijven en taal centraal in kunst- en cultuurcentrum KADE40. Schrijvers Carrie, Bianca Boer en Myrte Leffring geven workshops, er is een voorleesfeest en de presentatie van de bundel Schrijfdorst door auteur Ernest van der Kwast. Plus een workshop dichten in gebaren, door Rotterdamse en geridderde doventolk Gera Vonk.

Westhavenkade nummer 40 staat zondag 13 oktober van 12.00 tot 19.00 uur in het teken van ‘schrijven is voor iedereen’. Festival Schrijfdorst opent met een workshop dichten in gebaren door doventolk Gera Vonk. Daarna zijn er schrijfworkshops creatief, columns en poëzie schrijven. Dit is het enige betaalde onderdeel van de dag: 3 keer 3 kwartier les van Rotterdamse schrijvers Carrie, Bianca Boer en Myrte Leffring voor € 15. Dit zijn docenten van De Schrijfschool in Rotterdam, mede-organisator van Festival Schrijfdorst. Verder is er een gratis programma, zoals coaching in voorlezen, schrijf-EHBO, luisteren naar boeken (live luisterboek!), activiteiten van Bibliotheek Vlaardingen en een borrel.

Gebarentaal


Terwijl de Tweede Kamer zich buigt over het wetsvoorstel Erkenning Nederlandse Gebarentaal vinden KADE40, De Schrijfschool en Bilbliotheek Vlaardingen dat het festival ook voor dove taalliefhebbers toegankelijk moet zijn. Bent u doof (geworden) en wilt u Festival Schrijfdorst bijwonen, laat het dan weten aan de organisatie: BarryMarre@kade40.nl . Dan zorgt zij voor een gebaren- en of schrijftolk.

 

Voorleesfeest

Voordragen uit eigen werk? Van harte welkom op het voorleesfeest, van 17.00 tot 18.00 uur in de Theaterzaal van KADE40. Dit feest eindigt met de prijsuitreiking van de schrijfwedstrijd Schrijfdorst, thema Water & Dorst. Uit de 127 inzendingen koos de jury de 7 beste. Deze staan in de speciale festivalbundel Schrijfdorst die ook die middag wordt gepresenteerd door juryvoorzitter Ernest van der Kwast (schrijver). Overige juryleden die aanwezig zullen zijn: Annemiek Jetten (burgemeester Vlaardingen), Jolanda Verbraak (coördinator Educatie bij Bibliotheek Vlaardingen) en Manou van de Zande (hoofddocent De Schrijfschool).

 

Kortingscode


Er is nu een speciale actie: vrienden van KADE40 en De Schrijfschool – en dat bent u nu – ontvangen een korting van € 10. Koop MKV-ticket met de kortingscode ‘KADE40’ en een kaartje is geen € 25 maar € 15: https://www.kade40.nl/schrijfdorst/ .Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date